Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Digital Trust Center zoekt deelnemers voor pilot notificatiedienst

19 aug 2021

Het Digital Trust Center start dit jaar met het actief benaderen van bedrijven bij ernstige cyberdreigingen en kwetsbaarheden. In de aanloop naar de lancering van de zogeheten DTC Informatiedienst toetst het DTC de effectiviteit van de dienst via een pilot. Het centrum zoekt hiervoor deelnemers.

Het actief benaderen van bedrijven bij ernstige cyberdreigingen en kwetsbaarheden is volgens het DTC een belangrijke stap voor het weerbaarder maken van het Nederlandse niet-vitale bedrijfsleven. Zij hebben met toenemende cyberdreigingen te maken, zoals ransomware. Het tijdig inlichten van bedrijven stelt hen in staat tot het nemen van maatregelen die de schade beperken.

40 niet-vitale bedrijven
Voor de pilot van de DTC Informatiedienst zoekt het DTC 40 niet-vitale bedrijven. Het centrum controleert de bedrijfsgegevens van de deelnemende bedrijven tijdens de pilot op bij het DTC bekende dreigingsinformatie of kwetsbaarheden. Mochten deze worden aangetroffen, dan worden de betreffende bedrijven hierover benaderd.

Petra Claessen, directeur BTG/TGG: “Het actief informeren van bedrijven over kwetsbaarheden levert een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de digitale weerbaarheid van Nederland. BTG is dan ook enthousiast over de DTC Informatiedienst en moedigt de pilot rondom deze dienst aan. Cyberaanvallers veroorzaken veel schade, onder meer in de vorm van financiële schade en imagoschade. Het nemen van de juiste maatregelen voorkomen cyberaanvallen. De DTC Informatiedienst is hiervoor van groot belang.”

Deelname aan de pilot is gratis. Meer informatie is hier beschikbaar.

Gerelateerd nieuws