Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Diversiteit aan de top centraal op Diversity Day

21 sep 2021

Diversity Day vindt dit jaar op 5 oktober plaats op initiatief van de Sociaal Economische Raad (SER). Een belangrijk onderwerp, waar steeds meer aandacht voor is.

SER voorzitter Mariëtte Hamer trapt af met de webinar ‘Diversiteit in de top: waar wachten we nog op?’. Daarna volgt onder andere een online college ‘Wat mannelijke leiders moeten weten over het Vrouwenbrein’, gericht op mannelijke leiders bij bedrijven en instellingen. In dit college worden nieuwe inzichten uit de wetenschap gekoppeld aan de werkpraktijk. De experts prof. dr. Iris Sommer en drs. Vréneli Stadelmaier vertalen in een uur tijd de wetenschappelijke inzichten rondom de werking van hersenen van mannen en vrouwen naar wat dat betekent op de werkvloer.

‘Ze denken anders en doen anders’
“Omdat de hersenen van mannen en vrouwen verschillen, lopen mannen en vrouwen op hun werk en in hun leven tegen andere dingen aan. Ze denken anders en doen anders. Dat maakt, wanneer je die verschillen inzet als kracht, je tot de beste prestaties komt,” aldus auteur en loopbaancoach Vréneli Stadelmaier.

Volgens de organisator van het online college, het op hoogopgeleide vrouwen gespecialiseerde coaching- en trainingsbureau SheConsult, zijn mannelijke managers nog teveel onwetend over die verschillen, waardoor ze veel potentieel bij vrouwen laten liggen.

Hoe haal je het maximale uit je team?
“Hoe haal je het maximale uit je team, uit je teamleden? Door te begrijpen hoe ze in elkaar zitten, hoe ze denken en hoe ze werken. Want dan kun je pas werkelijk sturen en beïnvloeden. Dan is het dus handig, dat je op de hoogte bent van de verschillen tussen mannen en vrouwen, dat je snapt hoe het brein verschillend werkt en hoe dat dus verschillende uitdagingen op de werkvloer tot gevolg heeft. Ook kan een beter begrip van de verschillen en daarop sturen, leiden tot meer werkgeluk bij vrouwen. En dat kan dan weer uitstroom van vrouwen (bij veel bedrijven een groot probleem) voorkomen”, legt Stadelmaier uit.

Prof. dr. Iris Sommer is hoogleraar psychiatrie, auteur van het boek ‘Het Vrouwenbrein’ en spreekt vanuit wetenschappelijk perspectief. Drs. Vréneli Stadelmaier is oprichter van SheConsult en auteur van onder andere het op vrouwen gerichte boek; ‘F*ck die Onzekerheid’. Stadelmaier geeft vanuit haar jarenlange ervaring als loopbaancoach van hoogopgeleide vrouwen haar kijk op de genderverschillen in de praktijk mee.

Petra Claessen, directeur BTG/TGG: “Op initiatief van de Sociaal Economische Raad (SER) vindt Diversity Day dit jaar op 5 oktober plaats. Diversiteit is een belangrijk onderwerp, waarvoor gelukkig steeds meer aandacht is. Zo is diversiteit voor het bedrijfsleven van groot belang. Niet alleen met het oog op gelijkheid, maar ook met het oog op de winst die dit kan opleveren voor bedrijven. Veel bedrijven in de ICT-sector kampen met een tekort aan (het juiste) talent. Door het actief werven van vrouwen boren zij onder meer een nieuwe talentenpool aan. Een divers arbeidsbestand kan echter ook je organisatie productiever maken en zo concurrentievoordeel opleveren.”

Het college is gratis toegankelijk. Aanmelden kan hier.

Gerelateerd nieuws