Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Dora Horjus gaat transitie van NCSC, DTC en CSIRT-DSP begeleiden

18 jul 2023

Dora Horjus gaat de transitie van het Nationaal Cybersecurity Centrum (NCSC), het Digital Trust Center (DTC) en CSIRT-DSP begeleiden. Horjus gaat per 15 augustus bij aan de slag als transitiemanager.

Dit maakt het NCSC bekend op LinkedIn. Horjus gaat leidinggeven aan een multidisciplinaire team met professionals van het NCSC, DTC en CSIRT-DSP. Dit team moet de ontwerp- en uitvoeringsfasen verder brengen, waarna de vernieuwde organisatie in 2026 klaar moet zijn voor de nieuwe wettelijke rollen en taken.

‘Het belang van digitale veiligheid voor de samenleving is evident’
Horjus zegt op LinkedIn: “Het is een eervolle opdracht om met dit team de vernieuwde cybersecurity organisatie vorm te geven. Het belang van digitale veiligheid voor de samenleving is evident. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met alle betrokken publieke en private organisaties een toekomstbestendige invulling te geven aan de grote opgave om Nederland digitaal weerbaar te houden door het sneller en beter kunnen delen van informatie over (dreigende) cyberincidenten.”

Petra Claessen, Voorzitter van BTG en Boardmember BTG Services: “Dora Horjus gaat de transitie van het NCSC, DTC en CSIRT-DSP begeleiden. Met de krachtenbundeling gaan deze partijen in één centraal expertisecentrum en informatieknooppunt samenwerken. Door het bundelen van kennis en informatie op het gebied van cybersecurity en dienstverlening bij grote incidenten vergroten de organisatie de digitale weerbaarheid van Nederland.”

Gerelateerd nieuws