Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

DutchTechonHeels brengt vrouwelijk perspectief in techwereld

15 aug 2023

Het verhogen van de zichtbaarheid van vrouwen die werkzaam zijn in tech. Dat is is de missie van het nieuwe online platform DutchTechonHeels. Het online platform wil een vrouwelijk perspectief in de techwereld brengen.

DutchTechonHeels is opgezet door Jennifer Delano en Tom van Kuijk. Delano is een PR-expert die veel met techbedrijven werkt en Van Kuijk is een leergierige 16-jarige leerling op een middelbare school.

‘Getalenteerde vrouwen zijn niet zichtbaar’
Uit een analyse van McKinsey blijkt dat vrouwen slechts 22% van alle technische functies in Europese bedrijven vervullen. “Tech is een totaal door mannen gedomineerd gebied. De getalenteerde vrouwen die al in de industrie werken, zijn gewoon niet zichtbaar. Met DutchTechonHeels wilden we een positief informatieplatform creëren dat vrouwen in de techsector in de schijnwerpers zet en meisjes laat zien dat dit een mogelijk carrièrepad is. Het is de eerste Nederlandse techplatform dat er bewust voor kiest om zich op vrouwen te richten”, zegt Delano.

“DutchTechonHeels zal informatie bevatten over wat er gebeurt in de wereld van tech, relevante evenementen voor de Nederlandse markt, nieuws over carrièremoves en interviews met geweldige voorbeelden van vrouwelijke leiders in de industrie.”

DutchTechonHeels is in juni van start gegaan na een evenement op The Hague Tech. Daar besprak een panel van experts hoe vrouwen hun carrière in de techindustrie vooruit kunnen helpen. Delano en Van Kuijk hopen nu dat ‘techvrouwen’ met het Engelstalige platform gaan samenwerken door hen hun nieuws te sturen en gastcolumns te schrijven.

Interessante kansen voor techsector
Petra Claessen, Voorzitter van BTG en Boardmember BTG Services: “Het interesseren van meer vrouwen voor een carrière in de techsector biedt interessante kansen. Niet alleen brengen vrouwen een ander perspectief en kunnen zij zo helpen nieuwe inzichten te verkrijgen, ook kan het aantrekken van vrouwelijk talent helpen met het oplossen van het tekort aan getalenteerd personeel in de sector.”

“BTG zet al langer in op het vergroten van het aantal vrouwen in de techsector. We zetten onder meer in op het programma GreenMeetsGrey, waarmee we vrouwelijke studenten aan topvrouwen in de techsector koppelen voor stages op executive-niveau. Belangrijk, want het aantal vrouwelijk professional in de sector blijft nog altijd achter.”

Gerelateerd nieuws