Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Duurzaamheid speelt steeds grotere rol bij keuze van telecomprovider

23 mrt 2023

BTG-partner KPN is door Nederlandse klanten voor de vierde maal op rij verkozen tot het meest duurzame telecomnetwerk van Nederland. Dit blijkt uit de nieuwste Sustainable Brand Index, een onderzoek onder ruim 12.000 Nederlanders.

De Sustainable Brand Index is een groot onderzoek in Europa op het gebied van duurzaamheid en consumentenmerken. In Nederland doet het jaarlijks onderzoek onder ruim 12.000 consumenten naar hun perceptie van de duurzaamheid van 210 bekende merken in Nederland actief in 22 verschillende industriesegmenten.

Klanten waarderen groene ambities
Groene ambities worden door een groeiende groep klanten gezien en gewaardeerd, zegt Brechtje Spoorenberg, Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij KPN. Sporenberg: “Duurzaamheid speelt steeds vaker een rol bij de keuze voor de telecomprovider. Inmiddels geeft meer dan de helft van onze klanten aan dat dit een onderdeel is van het keuzeproces.”

Met het oog op duurzaamheid wil KPM zijn impact op de omgeving minimaliseren. Tegelijkertijd wil het bedrijf een positieve bijdrage leveren door Nederland vooruit te helpen met het oplossen van de maatschappelijke vraagstukken. “Afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld modems, superwifi-punten en TV-producten duurzamer gemaakt. Uitgevoerd in zwart gerecycled plastic zijn ze milieuvriendelijker te produceren en beter te recyclen. En hebben we de mogelijkheid voor het inleveren van gebruikte telefoons voor hergebruik verruimd.”

Klimaatneutraal
De bedrijfsvoering van KPN is sinds 2015 klimaatneutraal. Ook zet het bedrijf stappen in het verminderen van het energieverbruik. “Ons absolute energieverbruik daalde sinds 2010 met 45 procent terwijl het dataverbruik in diezelfde periode ongeveer 24 keer toenam,” vertelt Spoorenberg. “De komende jaren willen we nog eens minimaal 10 procent extra besparen en hebben we een aantal grote momenten gepland op weg naar een circulair bedrijf en een fossielvrije leverketen.”

“Tegelijkertijd zijn de netwerken, producten en diensten van KPN ook een belangrijke aanjager voor verdere verduurzaming van Nederland. Zo maken Glasvezel en 5G-connectiviteit het bijvoorbeeld mogelijk maken om thuis te werken en online zaken te doen waardoor er bijvoorbeeld minder kilometers worden gereden en kunnen bedrijven dankzij vergaande digitalisering de ecologische voetafdruk verder verkleinen”, aldus Sporenberg.

Petra Claessen, Vice-voorzitter BTG en boardmember BTG Services: “KPN scoort hoge ogen in de nieuwste Sustainable Brand Index. Het rapport laat zien dat KPN stappen zet op het gebied van duurzaamheid en zijn impact op de omgeving wil minimaliseren. Het is goed dat klanten hiervoor hun waardering uitspreken, wat een belangrijke motivatie kan zijn voor het versterken van activiteiten rondom verdere verduurzaming.”

Gerelateerd nieuws