Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

EC wil verduurzaming elektronicafabrikanten

26 feb 2020

De Europese Commissie wil dat fabrikanten van elektronica, zoals smartphones, tablets en draadloze oordopjes, duurzamer worden, onder andere door de vervanging van batterijen makkelijker te maken. Dat is nu soms moeilijk of zelfs onmogelijk. Met deze maatregel wil Brussel elektronica verduurzamen.

Het conceptplan van Frans Timmermans geeft fabrikanten een grotere verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun producten makkelijker te repareren zijn.

Langere garantietermijn

De Europese Commissie wil langere garantietermijnen en vindt dat informatie over reparaties makkelijker te vinden moet zijn. Bovendien wil Brussel voorkomen dat apparatuur wordt afgedankt omdat er geen software-updates meer verschijnen.

Inzamelsysteem

Tevens wil Timmermans een EU-breed verbod op de vernietiging van onverkochte spullen. In de toekomst moet er een Europees inzamelsysteem komen voor oude mobiele telefoons, tablets en opladers.

Tot slot moeten accu’s duurzamer en ethischer geproduceerd worden; nu gaat de winning van kobalt of lithium soms hand in hand met uitbuiting van werknemers en milieuvervuiling.

Gerelateerd nieuws