Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Eerste Kamer akkoord met thuiswerkvergoeding van twee euro per dag

22 dec 2021

Werkgevers kunnen werknemers vanaf 1 januari een onbelaste thuiswerkvergoeding van twee euro per dag betalen. De Eerste Kamer stemt in met dit voorstel. Belangrijk, want hiermee kunnen werkgevers thuiswerkende medewerkers adequaat compenseren.

De vergoeding van twee euro is gebaseerd op een berekening van het Nibud, een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Het gaat om een vergoeding voor onder meer koffie en verwarming. Door de COVID-19 pandemie werken nu meer mensen thuis dan voorheen. De verwachting is dat dit ook na de pandemie doorzet. Met een onbelaste thuiswerkvergoeding kunnen werkgevers de kosten die werknemers hierdoor maken compenseren.

Flexibel
Indien op een geplande thuiswerkdag onverwachts toch op kantoor hoeft te worden gewerkt, hoeft de vergoeding niet direct worden aangepast. De regels hiervoor zijn flexibel. Indien werknemers deels op kantoor en deels thuiswerken kan op basis van deze vergoeding een thuiswerkvergoeding en reiskostenvergoeding worden berekend. De berekening mag worden gebaseerd op deze inschatting; het is niet nodig dagelijks bij te houden waar een werknemer werkt.

Petra Claessen, CEO van BTG/TGG: “Nu steeds meer werknemers thuiswerken en naar verwachting ook na de pandemie blijven thuiswerken is het belangrijk dat werkgevers de kosten die medewerkers hierdoor maken kunnen compenseren. De nieuwe onbelaste thuiswerkvergoeding waarmee de Eerste Kamer nu instemt biedt deze mogelijkheid.

Meer informatie over de thuiswerkvergoeding en andere belastingmaatregelen die op de schop gaan is hier beschikbaar.

Gerelateerd nieuws