Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Ericsson investeert miljoenen in onderzoek naar 6G-technologie

28 nov 2022

Waar veel landen nog volop bezig zijn met de uitrol van 5G-netwerken, zet BTG-partner Ericsson in op 6G. Het bedrijf investeert miljoenen euro’s in onderzoek naar 6G-technologie.

Ericsson investeert het geld in een onderzoeksproject rondom 6G in Groot-Britannië. De exacte investering is niet bekend gemaakt; wel meldt Ericsson de komende tien jaar ‘miljoenen Britse ponden’ te investeren in 6G-onderzoek. Voor dit onderzoek stelt het bedrijf een team van twintig onderzoekers samen, die met Britse universiteiten samenwerken. Ook ondersteunt Ericsson onderzoek van studenten.

6G-netwerken en hardwarebeveiliging
De investering van Ericsson is met name gericht op 6G-netwerken en de beveiliging van hardware. Ook is er aandacht voor kunstmatige intelligentie, cognitieve netwerken en kwantumcomputing. Ericsson verwacht dat 6G-technologie in 2030 beschikbaar zal zijn.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: “Hoewel de uitrol van 5G-netwerken in veel landen waaronder Nederland nog volop aan de gang is, is het belangrijk dat spelers nu al inzetten op de technologie van morgen: 6G. Ericsson doet dit met een investering van vele miljoenen Britse ponden in onderzoek naar 6G-technologie. Een belangrijke stap richting de connectiviteit van de toekomst.”

Gerelateerd nieuws