Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

EU-lidstaten akkoord met overdracht persoonlijke gegevens naar VK

22 jun 2021

De lidstaten van de Europese Unie (EU) zijn akkoord met de overdracht van persoonlijke gegevens van Europeanen naar het Verenigd Koninkrijk (VK). De bescherming van deze gegevens is in het VK afdoende om de datauitwisseling voort te zetten na de Brexit.

Dit maakt de Europese Commissie bekend, meldt Reuters. EU-lidstaten keuren de adequaatheidsbesluiten van de Europese Commissie voor ongehinderde datauitwisseling met het VK unaniem goed. Met adequaatheidsbesluiten bepaalt de EU dat het beschermingsniveau van persoonlijke gegevens van Europeanen in het VK vergelijkbaar is met het niveau dat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voorschrijft.

Langdurige oplossing
De uitwisseling van persoonlijke gegevens was sinds de Brexit mogelijk dankzij tijdelijke regelingen. De goedkeuring die nu is afgegeven maakt de weg vrij voor een langdurige oplossing voor datauitwisseling met het VK.

Petra Claessen, directeur BTG/TGG: “Bedrijven werken op grote schaal internationaal samen. Datauitwisseling met het buitenland is hierbij van groot belang. BTG is dan ook verheugd dat de lidstaten van de EU akkoord zijn met de overdracht van persoonlijke gegevens van Europeanen naar het Verenigd Koninkrijk (VK). Dit maakt de weg vrij voor ongehinderde datauitwisseling met Britse organisaties, wat bijdraagt aan innovatie.”

Gerelateerd nieuws