Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Europese subsidie voor wifi-hotspots

10 mrt 2020

De Europese Unie maakt 120 miljoen euro subsidie vrij om in totaal 8.000 gemeenten van openbare wifi te voorzien. Gemeenten kunnen 15.000 euro subsidie krijgen voor een wifi-hotspot in openbare ruimtes als gemeentehuizen, bibliotheken, parken en musea.

De subsidie moet worden aangewend voor de apparatuur en aanleg van openbare gratis wifi-diensten, of voor het uitbreiden van bestaande netwerken.

Online aanvragen

Voor het programma is in totaal 120 miljoen euro beschikbaar. Een gemeente of een groep gemeenten kan vanaf 17 maart online een aanvraag indienen. Iedere lidstaat krijgt in ieder geval een subsidie voor vijftien gemeenten. De Europese Commissie selecteert de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Gerelateerd nieuws