Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Flash Connectivity Group: Toonaangevend in duurzame communicatieoplossingen

4 jul 2024

Flash Connectivity Group staat bekend als dé expert op het gebied van business- en missiekritische communicatie in de markt. En bestaat uit een drietal toonaangevende ondernemingen: Flash Private Mobile Networks, 2WAY en PrioCom. De organisatie telt ruim honderdveertig toegewijde professionals die dagelijks klaar staan om haar klanten te adviseren en ondersteunen in alle zaken rondom missiekritieke communicatie- en informatieoplossingen. Met bijna drie decennia aan ervaring voorzien zij talloze petrochemische en logistieke bedrijven in Nederland en België van communicatiemiddelen en netwerken. Maar hun invloed strekt zich verder uit dan alleen deze sectoren; ze zijn actief in diverse andere branches, zowel lokaal als internationaal.

Als innovatieve specialist zijn ze voortdurend bezig met het verbeteren van geavanceerde communicatietechnologieën, zoals TETRA en DMR, en het integreren van spraak en data middels private 4G- en 5G-netwerken.

Wim Stam, Chief Technology Officer van Flash, vertelt: “Als CTO zie ik het als mijn plicht om niet alleen te innoveren in onze producten en diensten, maar ook om duurzaamheid te integreren in elk aspect van ons bedrijf. Duurzaamheid is niet langer een keuze, maar een onmisbare standaard en essentieel voor onze toekomst. Ik ben er trots op dat we bij Flash deze missie omarmen. 

Eén van de gebieden waar we ons richten op duurzaamheid is ons huurassortiment van communicatieapparatuur, met name portofoons en smart devices. Dit zijn onmisbare instrumenten voor verschillende sectoren, variërend van onderhoudsstops tot evenementen. Een traditionele benadering van het gebruik van deze apparatuur kan echter een aanzienlijke ecologische impact hebben. 

Verminderen ecologische footprint 

Bij Flash zijn we ons bewust van deze impact en streven we naar verbetering. Ons huurassortiment van meer dan 26.000 portofoons, smart devices, tablets en toebehoren is niet alleen gericht op het bieden van betrouwbare communicatie, maar ook op het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. We zetten daarom hoog in op de levensduur van apparatuur. 

Hoe doen we dat? Allereerst zorgen we ervoor dat al onze verhuurapparatuur in perfecte staat verkeert en werken we uitsluitend met gerenommeerde merken. Door hoogwaardige apparatuur te leveren, verlengen we de levensduur ervan en verminderen we de behoefte aan frequente vervanging. 

Daarnaast richten we ons op het optimaliseren van het gebruik van resources. Ons uitgifteregistratiesysteem zorgt voor een efficiëntere toewijzing van apparatuur aan medewerkers of externe partijen, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd. Bovendien bieden we een online klantenportal aan, waarmee onze klanten real-time inzicht hebben in hun huuropdrachten en facturen, waardoor onnodig papierwerk wordt vermeden. 

Service en onderhoud 

Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid is service en onderhoud. Bij Flash bieden we 24/7 service aan, waardoor eventuele storingen snel worden verholpen en onze klanten altijd operationeel blijven. Cruciaal voor sectoren die afhankelijk zijn van ononderbroken communicatie. Door tijdig onderhoud en reparaties uit te voeren, streven we ernaar om de levensduur van onze apparatuur te maximaliseren en onnodige vervanging te voorkomen. 

Als CTO van Flash ben ik ervan overtuigd dat ook technologie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan om een ​​betere toekomst te creëren. Door bewust te kiezen voor duurzame oplossingen, kunnen we niet alleen de ecologische impact van onze activiteiten verminderen, maar ook bijdragen aan een groenere en meer veerkrachtige wereld. Juist de toepassing van nieuwe breedbandtechnologieën zoals 5G is daar een goed voorbeeld van. 

Het lijkt op de manier waarop we omgaan met resources. Die gebruiken en hergebruiken we zo optimaal mogelijk. Binnen (private) 5G systemen doen we dat ook. 5G systemen lenen zich in het bijzonder om de connectiviteit te waarborgen voor meerdere applicaties. Op die manier worden andere communicatienetwerken onnodig. In plaats van een DMR, een WiFi, een LoRa én een publieke operator heb je nu alleen nog maar één Private 5G systeem.  Je deelt zo de resource “connectiviteit” voor meerdere toepassingen en gaat efficiënt om met het beschikbare spectrum en de benodigde hardware die gebruikt wordt om communicatienetwerken te bouwen.  

Continue streven 

Onze inzet voor duurzaamheid houdt eigenlijk nooit op. We blijven ons assortiment en onze processen evalueren en verbeteren om onze impact op het milieu verder te verminderen. Of het nu gaat om het verminderen van verpakkingsafval of het verkennen van hernieuwbare energiebronnen voor onze operationele behoeften, bij Flash zijn we vastbesloten om voortdurend vooruitgang te boeken op het gebied van duurzaamheid. Omdat het moet kan het ook! 

Onze belofte: continue streven naar een duurzamere toekomst door de kracht van technologie en innovatie te benutten.

Als CTO van Flash ben ik ervan overtuigd dat ook technologie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan om een betere toekomst te creëren

Meer weten over een duurzame communicatieoplossing voor uw bedrijf? Onze specialisten helpen u graag verder: klik hier

Gerelateerd nieuws