Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Focus op continuïteit netwerken essentieel

15 okt 2021

De afgelopen weken hebben wij gemerkt dat door het uitvallen van de bereikbaarheid van klanten bij VodafoneZiggo het van cruciaal belang is dat er focus komt op de continuïteit van het netwerk.
Afgelopen dinsdag én donderdag had een deel van de klanten van VodafoneZiggo geen bereikbaarheid op het netwerk. Ook diverse leden en klanten van BTG/TGG ondervonden problemen met hun communicatie.

Aangezien operators niet altijd 24/7 bereikbaarheid kunnen garanderen op hun openbare netwerken, groeit de belangstelling voor private netwerken hard. Door de komst van 5G wordt dit verzoek verder verstevigd. Dat vernamen wij deze week tijdens onze BTG sessie over 5G, die voor een groot deel in het teken stond van private LTE/4G/5G”, aldus Petra Claessen, CEO van BTG/TGG Services.

Meedenken
BTG maakt zich zorgen over de continuïteit van de beschikbaarheid van mobiele netwerken en wil graag met haar leden, de operators en andere betrokkenen aan de slag om uitval met name te voorkomen, zeker in gevallen van mission critical en business critical situaties, stelt Claessen. “Binnen BTG is de Expertgroep Indoordekking en Kritische Mobiele Breedbandgebruikers actief met dit onderwerp aan de slag. Zo ontwikkelen we business cases en oplossingen voor organisaties. Daarmee willen we optimale bereikbaarheid kunnen garanderen. We hebben inmiddels al contact gezocht met de MNO’s om samen het traject van private networks verder op te pakken. Dat biedt mogelijk de oplossing in het geval van dit soort calamiteiten.”
Volg voor verdere ontwikkelingen de website.

Gerelateerd nieuws