Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Forrester voorziet economisch herstel na krimp in 2020

18 mrt 2021

De Europese economieën en technologiemarkten zijn door de COVID-19 pandemie beschadigd, net als elders in de wereld. De IT-markt maakt dit jaar echter wel een beetje groei door.

Dit meldt Forrester. Het onderzoeksbureau wijst erop dat Europese landen de infectie- en sterftecijfers tijdens de zomer hebben verlaagd. Europese economieën herstelden zich in het derde kwartaal van 2020 na een sterke krimp in het eerste en tweede kwartaal. Als gevolg hiervan deden de technologiemarkten het beter dan Forrester eerder nog verwachtte.

Opleving zorgt voor economische tegenslagen
De opleving van het coronavirus in Q4 2020 en Q1 2021 brengt echter tot de tweede helft van 2021 economische tegenslagen met zich mee. Forrester verwacht dat in de tweede helft van 2021 de uitrol van vaccins een einde maakt aan angsten en blokkades. Over het algemeen verwacht de marktonderzoekers 4,7% krimp voor de Europese technologiemarkten in 2020, gevolgd door 1,6% groei in 2021.

Meer informatie is beschikbaar in het onderzoeksrapport ‘European Tech Market Outlook By Country For 2020 To 2021‘.

Gerelateerd nieuws