Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Geslaagde 5G-bijeenkomst in Den Haag

27 feb 2020

In het licht van het afgelasten van het Mobile World Congress in Barcelona stond het 5G Experience Event afgelopen dinsdag in Den Haag ineens volop in de belangstelling. Veel branchegenoten waren dan ook aanwezig op dit door de gemeente Den Haag en T-Mobile Nederland georganiseerde event. Waar BTG, samen met het Enterprise Summit team, de goed bezochte borrel en nog eens het belang van kennisdeling en samenwerking benadrukte om de komst van 5G tot een succes te maken. 

Na de onfortuinlijke maar begrijpelijke beslissing van GSMA om zowel het Mobile World Congress als 4YFN 2020 last-minute te cancellen wegens veiligheids- en gezondheidsrisico’s ten gevolge van het coronavirus, bood Enterprise Summit, in samenwerking met BTG, via de borrel  haar partners een netwerkmoment op vaderlandse bodem. Een reden voor BTG ook om Danny Frietman te bedanken voor zijn inzet en de opzet van het Holland Paviljoen tijdens MWC in afgelopen jaren.

Bezoekers aan de 5G Experience konden zich laten informeren over de mogelijkheden van het nieuwe mobiele 5G netwerk in Nederland.  Zo was er de ’virtual reality dome’, die een realistische kijk gaf op communicatie in de nabije toekomst. En een robot, die in het dagelijks leven zwerfvuil op het strand van Scheveningen opruimt. Sommige van de getoonde toepassingen worden dit jaar in Den Haag getest vanuit het Haagse 5G Field Lab van T-Mobile. Daarnaast waren er presentaties van onder meer wethouder Saskia Bruines, gedeputeerde van Provincie Zuid-Holland Adri Bom-Lemstra, het Antennebureau en van diverse deelnemers aan het 5G Field Lab.

Gerelateerd nieuws