Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Gezondheids- en veiligheidsplan voor MWC21 Barcelona bekend

9 mrt 2021

Het gezondheids- en veiligheidsplan van de GSMA voor Mobile World Congress ofwel MWC21 Barcelona is bekend. Het plan is ontwikkeld in samenwerking met en goedgekeurd door de Catalaanse gezondheidsautoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de voorschriften van MWC21, waaronder het Department of Business and Knowledge van de Generalitat de Catalunya en het Technisch Comité van de Procicat. Volgens het sectorplan beurzen en congressen voldoet het plan aan de richtlijnen en aanbevelingen voor organisatoren van evenementen, meldt de GSMA.

Het gezondheids- en veiligheidsplan, Committed Community, is van invloed zijn op alle betrokkenen bij het evenement. Het plan hanteert een gelaagde aanpak die is ontworpen om een veilige omgeving te creëren voor personeel, exposanten, bezoekers, leveranciers, partners en de mensen uit de lokale gemeenschap. Dit omvat regelmatig testen, contactopsporing, een contactloze omgevingen, verse catering, bewaking van de bezettingsgraad, upgrades van de infrastructuur van de faciliteit, de aanwezig van meer medisch personeel en persoonlijke verplichtingen zoals het naleven van sociale afstand.

In samenwerking met epidemiologisch centrum opgesteld
Het plan bouwt voort op het protocol op het gebied van veiligheid en preventie van COVID-19 dat momenteel wordt uitgevoerd door Fira de Barcelona. Onlangs ontving Fira de Barcelona het stempel ‘Safe travels’ van de World Travel Tourism Council voor haar COVID-19-veiligheidsmaatregelen. Deze maatregelen zijn ontworpen in samenwerking met het gespecialiseerde risicomanagementadviesbureau Aon en met het advies van het epidemiologisch centrum Hospital Clínic in Barcelona.

“We hebben samengewerkt met partners, gezondheidsautoriteiten en medische professionals om een plan te maken dat vertrouwen wekt in onze terugkeer naar persoonlijke evenementen. De GSMA organiseert al jarenlang veilig en met succes vooraanstaande mobiele evenementen. Sinds 2006 werken we nauw samen met de Host City Parties en Fira Barcelona om iedereen veilig te houden op MWC-evenementen. Ongetwijfeld is COVID-19 onze grootste uitdaging tot nu toe. Maar onze ervaring geeft ons een rotsvaste basis van waaruit we ons plan hebben opgebouwd. Dit betekent dat MWC21 Barcelona veilig en persoonlijk door kan gaan met een digitale online component voor degenen die niet aanwezig kunnen zijn. Het blijft de unieke, niet te missen ervaring die het tot ’s werelds belangrijkste mobiele evenement heeft gemaakt”, aldus John Hoffman, Chief Executive Officer GSMA.

Meer informatie over MWC 2021 Barcelona en de gezondheidsregels die worden gesteld is hier beschikbaar.

Update: Nokia, Ericsson, Sony en Oracle trekken zich terug uit het Mobile World Congress 2021 Barcelona. Lees hier meer.

Gerelateerd nieuws