Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Glasvezel verbindt regionale datacenter van NorthC met elkaar

18 feb 2021

Regionaal datacenterbedrijf NorthC verbindt haar tien regionale datacenters via snelle glasvezelverbindingen: de Region Connect Ring. Met deze breedbandverbinding worden de NorthC datacenters aan elkaar gekoppeld tot één landelijk ‘virtueel datacenter’. Dit betekent dat data, applicaties, verbindingen en diensten van ieder datacenter toegankelijk zijn voor klanten die in een of meer van de andere datacenters van NorthC in het land zitten. Ook maakt NorthC bekend dat de integratie van de datacenterbedrijven NLDC en The Datacenter Group in NorthC Datacenters is afgerond.

“De realisatie van de Region Connect Ring is een zeer belangrijke stap voor NorthC. Het markeert een volgende fase in onze groeistrategie. De snelle digitalisering van de Nederlandse economie en het toenemende belang van ‘de regio’ in die digitale economie zorgt voor een groeiende vraag naar datacentercapaciteit in de buurt. Maar ook naar meer connectiviteit tussen datacenters in de verschillende regio’s in ons land. De Region Connect Ring is de oplossing voor organisaties die willen samenwerken met partners, zoals netwerk- of cloudproviders, die wellicht niet beschikbaar zijn in de eigen regio. Maar ook voor klanten met vestigingen op meerdere locaties, die op zoek zijn naar flexibele, betrouwbare en schaalbare verbindingen om data en applicaties snel en veilig te transporteren tussen deze locaties”, zegt Alexandra Schless, CEO bij NorthC. “Hiermee krijgen bijvoorbeeld klanten in onze datacenters in Eindhoven of Rotterdam toegang tot de diensten van zowel nationale als internationale carriers en cloudaanbieders in bijvoorbeeld ons datacenter in Almere.”

Flexibiliteit
Een van de kenmerken van digitale transformatie voor organisaties is het snel en flexibel reageren op marktontwikkelingen. Een cloud- en het as-a-servicemodel biedt organisaties helpt daarbij. Dezelfde flexibiliteit moet echter ook beschikbaar zijn in de infrastructuur en in de bandbreedtecapaciteit van de dataverbindingen. Met de Region Connect Ring speelt NorthC hierop in. Klanten hebben met de Region Connect Ring een kant-en-klare en schaalbare dataverbinding tot hun beschikking met een maximale datacapaciteit van 10Gbit/s.

De Region Connect Ring is ook geschikt voor klanten met twee of meer datacenters voor backup- en redundantie. De oplossing helpt bij het garanderen van de beschikbaarheid en de consistentie van data en toepassingen. Met het oog op betrouwbaarheid en veiligheid is de ring volledig redundant aangelegd, met een volledig gescheiden backuproute.

Gerelateerd nieuws