Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Green Innovation Hub contest 2024: “Pitch for Impact” van start

9 feb 2024

Na de eerste succesvolle editie in 2023 is de inschrijving gestart voor de Green Innovation Hub contest 2024. In Almere en de provincie Flevoland vinden de grootste gebiedsontwikkelingen van Nederland plaats. Om écht toekomstgericht te kunnen bouwen en als voorbeeld te dienen voor de rest van Nederland, zijn wij op zoek naar digitaal gedreven toepassingen op het gebied van duurzame energie, mobiliteit of slim wonen, die verder kan groeien en klaar is om te versnellen en op te schalen. Een oplossing waarmee je echt impact kan maken! BTG is als partner betrokken bij de contest.

Petra Claessen, voorzitter BTG en boardmember BTG Holding is als jurylid betrokken bij deze inspirerende verkiezing: “Green Innovation Hub contest 2024 is een stimulans voor start-ups en scale-ups om hun innovaties te tonen en in te zetten in een dynamische omgeving als Flevoland. Daarbij biedt het deze regio en Green Innovation Hub de kans zich nog verder te onderscheiden als technologische vernieuwer op het gebied van duurzame ontwikkeling. Iets waar we ons vanuit de BTG erg sterk voor maken.”

In navolging van de succesvolle eerste editie van de Green Innovation Hub contest 2023 starten we nu de tweede editie in iets ander jasje. Graag willen wij samen het succes vieren en prachtige start-ups, scale-ups of innovatieve MKB’ers verder helpen om te groeien op de markt. De omgeving Almere en Flevoland is daar uitermate geschikt voor met nog veel ruimte (rijksgrond) om te bouwen denk daarbij aan Pampus, Hortus, Zuidover. In deze gebieden wil de gemeente Almere zogenaamde innovatieve testgebieden inrichten. De Green Innovation Hub bereidt zich voor naar een nieuwe omgeving van 1.000 m2 met een experience center en work- en eventruimte om al deze bedrijven optimaal te ondersteunen. Doe jij met ons mee?

Achtergrond

In Almere en de provincie Flevoland vinden de grootste gebiedsontwikkelingen van Nederland plaats zoals Hortus, Pampus, Zuidoever. Om écht toekomstgericht te kunnen bouwen en als voorbeeld te dienen voor de rest van Nederland, zijn wij op zoek naar innovatieve oplossingen.
Wij zoeken naar een digitaal gedreven toepassingen op het gebied van duurzame energie, mobiliteit of slim wonen, die verder kan groeien en klaar is om te versnellen en op te schalen. Een oplossing waarmee je echt impact kan maken!

Tijdslijn

1. MKB-bedrijven met innovatieve oplossingen kunnen zich inschrijven tot 5 maart, via de de webpagina.
o De deelnemende bedrijven creëren een inspirerende en overtuigende videopitch waarin ze zichzelf -, hun digitale oplossing – en hun hulpvraag presenteren van maximaal 3 minuten. Zij kunnen deze ook opsturen tot uiterlijk 5 maart naar info@thegreeninnovationhub.nl.
2. Op woensdag 6 maart wordt op basis van de ingezonden video-pitches een selectie gemaakt van rond de 10 bedrijven die worden uitgenodigd voor het Green Innovation Hub Café op woensdag 13 maart.
o Tijdens dit event laten we de 10 video pitches van de bedrijven zien aan de jury en andere partijen. De bedrijvenworden gekoppeld aan coaches om hen te begeleiden naar de finale.
3. Tussentijdse businessmodel- en pitchtraining op xxx maart
4. Op woensdag 17 april vindt de Contest Day (12:00 – 17:00 uur) plaats, tevens de officiële opening van de GIH 3.0 op de 9e verdieping.
o Tijdens dit evenement zullen de 10 deelnemers hun pitch presenteren, met een maximale duur van 4 minuten. Na de pitches krijgt de jury de gelegenheid om vragen te stellen.
5. Speeddate in mei
o De top 10 deelnemers van de contest krijgen de mogelijkheid om in een speeddate in contact te komen met de juiste businesspartner (o.a. UpAlmere!, Horizon, InvestNL, Trade & Innovate, Techleap) die gaat ondersteunen met hun businessmodel om uiteindelijk op te schalen met hun innovatieve digitale toepassingen
Criteria om mee te doen
1. Start-up / Scale-up / Innovatief Kleinbedrijf (MKB)
2. Hoofdvestiging in Nederland
3. Eigen onderneming (KvK) / eigen IP
4. Thema: duurzaam energiegebruik/ slimme mobiliteit / slim wonen
5. Product biedt digitale oplossing of fysieke oplossing met digitale component
6. Product of dienst voorbij prototypefase
7. Bedrijven met een afhankelijkheidsrelatie met de organisatie zijn uitgesloten
8. Aanwezigheid programmadagen: 13 maart en 17 april
Partners (tot nu toe)
Met trots presenteren wij onze partners voor contest 2024: UpAlmere, Horizon, Future City Foundation, BTG, DMI, Windesheim, Elba-Rec en Collaborall

Prijzen
1 t/m 3
• 1x Brand Movie voor nummer 1
• 1x Studiereis Tallinn 2 personen voor nummer 1
• 2x Ziggo Dome tickets voor 2 personen voor nummer 1 en 2
• 3x Marketing-/communicatieadvies voor nummer 1,2 en 3
1 t/m 10
• 10x koppeling met business partner om hun businessmodel te versterken voor verder opschaling binnen de bovengenoemde gebieden.
Wil je graag meer weten? Voor alle informatie over de contest check de volgende pagina: https://thegreeninnovationhub.nl/green-innovation-hub-contest/

 

 

Gerelateerd nieuws