Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Heineken-topman Van Boxmeer wordt bestuursvoorzitter Vodafone

25 mei 2020

CEO Jean-François Van Boxmeer van Heineken maakt eind juli de overstap naar Vodafone. Van Boxmeer volgt Gerard Kleisterlee daar op als bestuursvoorzitter. Kleisterlee legt na bijna een decennia zijn functie neer.

CEO Nick Read van Vodafone wijst in een verklaring onder meer op de ervaring van Van Boxmeer in het realiseren van groei met behulp van zowel B2B- als B2C-businessmodellen. Van Boxmeer was 15 jaar CEO van Heineken. Onder zijn leiding verdrievoudigde de waarde van het aandeel Heineken. Hij begon er in 1984 als trainee en was daarna onder meer verantwoordelijk voor de operaties in Congo, Polen en Italië. Er was al enkele maanden bekend dat hij weg zou gaan bij Heineken. Van Boxmeer treedt per 28 juli aan als niet-uitvoerend bestuurder. In november volgt hij oud-topman Kleisterlee van Philips op als bestuursvoorzitter.

Volgens Britse richtlijnen voor corporate governance kunnen bedrijven hun voorzitter maximaal negen jaar behouden en heeft Kleisterlee de limiet bereikt. In zijn bestuursperiode sloot Vodafone een van de grootste deals in de geschiedenis toen het een belang van 45 procent in Verizon Wireless verkocht voor 130 miljard dollar. Vodafone focust zich nu op zijn activiteiten in Europa en Afrika en is van plan volgend jaar een deel van zijn nieuw uitgebouwde mobiele mastactiviteiten te verkopen.

Gerelateerd nieuws