Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

HPE bouwt eerste fabriek in EMEA-regio voor HPC en AI-systemen

23 mei 2022

BTG-partner Hewlett Packard Enterprise (HPE) bouwt zijn eerste fabriek in de regio voor de volgende generatie high-performance computing (HPC) en kunstmatige intelligentie (AI)-systemen. Het bedrijf wil zo de levering aan klanten versnellen en zijn leveranciersecosysteem in de regio versterken. De nieuwe fabriek gaat HPE’s systemen produceren als op maat ontworpen oplossingen om wetenschappelijk onderzoek vooruit te helpen, volwassen AL/ML-initiatieven te ontwikkelen en innovatie te versterken.

De nieuwe HPC-fabriek is de vierde van HPE’s wereldwijde HPC-sites wordt. De fabriek komt te staan het Tsjechische Kutná Hora, naast de bestaande Europese site van HPE voor de productie van zijn industriestandaard servers en opslagoplossingen. De werkzaamheden starten in de zomer van 2022.

Twee productielijnen
De nieuwe productielocatie omvat twee productielijnen. De focus ligt op de HPE Apollo-systemen, die zijn gericht op veeleisende HPC- en AI-toepassingen, AI-modellering en training. Ook ligt focus op de HPE Cray EX-supercomputers, ontworpen om supercomputing van de volgende generatie te ondersteunen.

De fabriek is ook ontworpen om te voldoen aan specifieke productievereisten van HPE’s vloeistofgekoelde HPC- en AI-systemen. Deze koeling is gericht op prestatie-intensieve systemen. Om deze mogelijkheid te ondersteunen, is de fabriek voorzien van een vloer die is versterkt om het gewicht van HPE Cray EX-supercomputers te weerstaan. Deze supercomputers kunnen tot 3.628 kilogram per kast wegen. Ook is een watercircuit aanwezig tussen de supercomputers en het dak van het gebouw voor het koelen van warm water.

Samenwerking met Foxconn
HPE zet zijn bestaande samenwerking met Foxconn voort ter ondersteuning van de nieuwe fabrieksactiviteiten. Het bedrijf ondersteunt productie op de locatie en het verschepen van producten naar HPE-klanten in Europa. Dit doet Foxconn al langer voor de hoofdsite van HPE in Kutná Hora, Tsjechië.

“Wanneer Europese organisaties de volgende generatie supercomputing adopteren, krijgen ze een krachtige basis om kansen van exponentiële datagroei te grijpen om wetenschappelijke ontdekkingen te versnellen, digitale soevereiniteit te versterken en innovaties te ontsluiten om meer economische waarde te leveren”, licht Justin Hotard, executive vice president en general manager, HPC & AI, bij HPE, toe. “HPE is vastbesloten om Europa in dit streven te blijven ondersteunen en onze nieuwe HPC-fabriek in Kutná Hora, Tsjechië, is naast onze andere R&D-initiatieven een andere belangrijke investering die we in Europa hebben gedaan. We zijn nu in staat om de toonaangevende supercomputing-, HPC- en AI-systemen in de branche te produceren, terwijl we de levensvatbaarheid en veerkracht van de toeleveringsketen vergroten.”

Gerelateerd nieuws