Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Huawei bouwt 5G-fabriek in Frankrijk

2 mrt 2020

Huawei bouwt een fabriek in Frankrijk en daar is president Trump vermoedelijk niet blij mee. De stap bevestigt de rol van Europa als het front in de handelsoorlog tussen de VS en China.

Huawei legt 200 miljoen euro op tafel om in Parijs een ​​gloednieuwe fabriek voor de productie van 4G- en 5G-apparatuur te realiseren. De keuze voor Frankrijk als locatie voor zijn nieuwe fabriek is volgens Huawei om Europese klanten beter te kunnen bedienen.

Demo-centrum

De aankondiging bevatte veel retoriek over Huawei als wereldwijd bedrijf en hoe goed deze investeringen voor Frankrijk zijn. “De fabriek krijgt ook een demo-centrum, waar de productie van het draadloze basisstation, het laden van software en het testproces worden getoond”, aldus de aankondiging. “Het centrum zal openstaan ​​voor vervoerders, overheden en aanverwante autoriteiten, wat het positieve standpunt van Huawei over Europa’s roep om digitale soevereiniteit aantoont.”

Doelen

Deze aankondiging dient verschillende doelen. Allereerst dient de beweging om te illustreren hoe weinig politieke invloed de VS op Europa hebben. Daarnaast toont het de toewijding van Huawei om zaken te doen in Europa en goede sier te maken door direct te investeren. Bovendien kan Huawei deze stap afzetten tegen de moeilijke relatie die Amerikaanse techreuzen hebben met Europese autoriteiten. De Franse president Macron kan binnenkort een moeilijk telefoontje verwachten.

Gerelateerd nieuws