Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Innovatie is een must; ook doorpakken op young talent met BTG Peergroup Young Women in Tech | Shadow Tech

5 jul 2024

Tijdens het recente BTG in Business event in Grand Hotel Huis ter Duin werd tijdens een speciale bijeenkomst op 5 juni l. door BTG de Peergroup Young Women in Tech | Shadow Tech gelanceerd. Op 3 juli a.s. kreeg deze nieuwe groep een vliegende start bij de eerste sessie in de Green Innovation Hub in Almere waar het thema “duurzame digitalisering en wat houdt dit in voor young talent” ook centraal stond.

Tijdens deze bijeenkomst in Almere, gingen de young professionals met BTG voorzitter Petra Claessen en moderator Danny Frietman in gesprek over het thema “duurzame digitalisering en wat houdt dit in” en ook werd aandacht besteed aan de obstakels die deze youngsters tegenkomen in hun werk en in wélke vorm de Peergroup Young Women in Tech | Shadow Tech vorm moet krijgen.

Het tweede deel van de middag stond in het teken van Shadow Tech, waarbij deze 10 young professionals werden gekoppeld aan een ervaren tech woman. Lieke Hamers, Chief Technology Officer bij Dell heeft de aftrap gegeven voor deze BTG aanpak. Zij nam de young women in tech mee in haar carrière, waarbij ze haar rol in de mannenwereld deels moest bevechten. Ze had vooral veel tips en adviezen voor deze young women, waarmee haar presentatie perfect aansloot bij het concept van ‘Shadow Tech’ die BTG voor ogen heeft; de concrete koppeling tussen professionals en young professionals!

Petra Claessen, voorzitter BTG; “met de start van deze nieuwe Peergroup gaat een lang gekoesterde wens van mij in vervulling. Allereerst om jonge vrouwen te inspireren om te gaan werken in de tech sector. Daarnaast om ze te koppelen aan ervaren professionals en te denken valt hierbij ook aan de koppeling van tech studenten aan professionals in tech. Ook daar wordt een programma voor opgezet binnen BTG Vereniging. We hebben kunnen ervaren wat een enorme energie er ontstaat als we een groep ambitieuze young professionals aan onze vereniging koppelen. En zeker als ze daarbij in gesprek gaan met een doorgewinterde professional als Lieke Hamers van Dell. We hebben besloten om eenmaal per kwartaal een dergelijke bijeenkomst te organiseren en zo structureel in te bedden in het scala aan activiteiten binnen de BTG.”

Gerelateerd nieuws