Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

“Intelligent connectivity” helpt Nederland door de crisis

20 mrt 2020

“Na een eerste week van buitengewoon disruptieve maatregelen om Covid-19 het hoofd te bieden, kunnen we een eerste, heel voorzichtige conclusie trekken. En die luidt wat mij betreft dat de Nederlandse digitale infrastructuur tot nu toe uitstekend opgewassen is gebleken tegen plotseling optredende grote schokken. Wat wij ook bij BTG/TGG ‘intelligent connectivity’ noemen, heeft de Nederlandse digitale infrastructuur uitermate robuust gemaakt”, stelt Petra Claessen, directeur BTG/TGG na een voor Nederland hectische week.

“Dat is een groot compliment waard!”, concludeert zij dan ook.Niet alleen naar al die partijen die hebben geïnvesteerd in de intelligente netwerken, onze MNO’s maar ook de datacenters en IT-applicaties die samen de digitale infrastructuur vormen. Maar het is zeker ook een compliment voor al diegenen die de afgelopen dagen keihard hebben gewerkt om onze nationale infrastructuur goed te laten functioneren.

Natuurlijk waren er hier en daar uitdagingen. Dat is, bij dit soort impactvolle gebeurtenissen, onvermijdelijk. Maar die werden snel en efficiënt opgelost. Nederland heeft bewezen terecht een van de meest gedigitaliseerde landen ter wereld zijn – in goede én in minder goede tijden.”

Open Slack-kanaal
BTG heeft samen met onder andere ISP Connect, DDA, DHPA en andere belangenorganisaties een open Slack-kanaal geopend, dat gratis toegankelijk is voor iedereen in de ICT/Telecom-wereld die met vragen zit over Covid-19. We zien daar veel vragen en – gelukkig – ook heel veel antwoorden. Dit kanaal is inmiddels open voor iedereen die met vragen zit, of die juist antwoorden hoopt te kunnen geven, zodat we samen, goed door deze crisis komen.

“Wat ik persoonlijk de afgelopen week hartverwarmend vond, was de onbaatzuchtige manier waarop veel mensen, bedrijven én organisaties, eventuele problemen en uitdagingen hebben aangepakt. Niet commercie en geld stonden op de eerste plaats, maar elkaar helpen. Samen hebben we de schouders er onder gezet en met een fantastisch resultaat”, Aldus Petra Claessen.

Lessons learned verzamelen
“Wat we nu meemaken is een plotseling optredende en bovendien enorm ingrijpende verandering in de manier waarop honderdduizenden mensen werken en leven. Die versnelde omslag gaat heel goed.”
Toch zullen er ongetwijfeld dingen zijn die beter kunnen, stelt Claessen. “Daar zijn wij als Brancheorganisatie BTG en TGG (onze Service organisatie) heel nieuwsgierig naar. Ik denk dat het heel goed voor ons land zou zijn als we een goede inventarisatie maken van alle knelpunten die we de afgelopen week zijn tegengekomen en waar we ongetwijfeld de komende tijd nog tegenaan zullen lopen. Maar laten we vooral ook goed kijken naar de manier waarop die problemen en uitdagingen zijn aangepakt en opgelost. Want daarin zitten belangrijke ‘lessons learned’ die we – als we deze crisis eenmaal overwonnen hebben – goed kunnen gebruiken om de Nederlandser digitale infrastructuur nog beter en nog robuuster te maken. BTG zal samen met een aantal partijen het voortouw hierin nemen om deze inventarisatie te maken. Wordt vervolgd.”

“BTG building bridges in a digital environment” juist ook in deze snel veranderende tijden!
Take care all of you & stay safe.”

Petra Claessen, directeur BTG/TGG

Gerelateerd nieuws