Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Internationale meeting EUWENA over private 4G en 5G succes

4 okt 2024

In november a.s. is het drie jaar geleden dat EUWENA werd opgericht, met inmiddels meer dan 50 leden uit verschillende Europese landen. Op 3 oktober jl. heeft EUWENA een eerste gezamenlijk event, georganiseerd in Parijs. Dat gebeurde deels vanuit Parijs, waar moderators fysiek aan het eendaags event bij elkaar waren. Er vonden zeven verschillende sessies plaats en die waren ook online te volgen.

Bij alle sessies stond kennis, kunde en toepassingen over 4G en 5G private networks centraal. Om hierover kennis te delen, waren diverse experts uit de industrie in Parijs verzameld en werden de sessies vanuit de hele wereld online goed bekeken. Aan de orde kwam onder meer de huidige stand van zaken internationaal, de ontwikkelingen rond bedrijfsspecifieke oplossingen en business modellen. Ook werd ingezoomd op branches als mainports, logistiek, transport, energie, mijnbouw en industrie.

Namens BTG is Petra Claessen sinds vorig jaar Vice-President taskforce Users van de Europese organisatie EUWENA (European Users Wireless Enterprise Network Association) en EUWENA maakt zich o.a. sterk voor de kwaliteit van private mobiele netwerken  door heel Europa.

Petra Claessen, voorzitter BTG: “De beschikbaarheid van snelle en betrouwbare mobiele communicatie is van cruciaal belang voor de continuïteit ook voor het bedrijfsleven. Nu de 3,5 Gigahertz-band in Nederland beschikbaar is, kunnen bedrijven aan de slag met en profiteren van onder meer Internet of Things- en Smart City-toepassingen. Internationale samenwerking, het uitwisselen van kennis van kunde en een sterk platform richting de Europese politiek is cruciaal voor het succes van de nieuwe generatie private 5G. BTG vertegenwoordigt ook zo vanuit internationaal perspectief het belang van haar leden en partners. Ook vanuit onze BTG Expertgroep Kritisch Mobiele Breedband Gebruikers, wordt hier permanent op ingezet. BTG Building Bridges vanuit een nationale context naar internationale ontwikkelingen c.q. innovaties! ”

Gerelateerd nieuws