Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Interne systemen Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland getroffen door ransomware

14 sep 2020

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) is getroffen door ransomware. Interne systemen zijn getroffen en slechts beperkt functioneel. Ook is e-mail onbruikbaar.

Dit meldt de VNOG op haar website. De ransomwareuitbraak begon op zaterdagmiddag 12 september. De veiligheidsregio meldt dat systemen als P2000 en C2000 voor hulpdiensten wel naar behoren functioneren. Ook is informatie die de brandweer nodig heeft bij een uitruk beschikbaar. De veiligheidsregio benadrukt dat de veiligheid niet in geding is.

Specialisten ingeschakeld voor onderzoek
Wie er achter de ransomwareuitbraak zit is niet bekend. Specialisten en deskundigen van onder meer landelijke autoriteiten (waaronder het Nationaal Cyber Security Centrum) en de politie zijn betrokken bij een onderzoek naar de uitbraak. Hierbij wordt onder meer onderzocht of de aanvallers toegang hebben gekregen tot data en de impact hiervan.

“We zetten alles op alles om te zorgen dat alle systemen zo spoedig mogelijk weer veilig kunnen werken. Hoe lang dit gaat duren is op dit moment niet te zeggen”, schrijft de VNOG.

Gerelateerd nieuws