Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

iPoort organiseert bijeenkomst rond Data gedreven diversiteit en inclusie

16 mrt 2023

Er is steeds meer aandacht voor diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (DGI) binnen organisaties. Ondanks positieve intenties blijkt uit data dat de voortgang traag is. Dat vraagt om een versnelling in denken én doen. iPoort brengt donderdag 20 april (semi-)overheid, politiek, bedrijfsleven, wetenschap en maatschappij bijeen om ervaringen te delen en gezamenlijk de urgentie te bespreken van DGI. Petra Claessen is naast vice-voorzitter BTG & Boardmember BTG Services ook samen met Frits Bussemaker Duo-Voorzitter van Stichting iPoort: “iPoort wil een brug slaan tussen samenleving, politiek, bedrijfsleven en wetenschap om zo digitale kloven te voorkomen. Dat sluit erg aan bij de visie van BTG, vandaar dat ik deze bijeenkomst rond diversiteit en inclusiviteit een warm hart toedraag.”

Verdrink niet in puntoplossingen

Verwacht een verfrissend, gebalanceerd verhaal over DGI, inclusief best practices en duidelijke handvatten. We bespreken de beren op de weg: privacy, een gebrek aan doelstellingen, quota, governance. Maar veel belangrijker nog: we zoeken naar oplossingen. We zorgen ervoor dat je morgen meteen méér kunt met DGI met een focus op de samenhang der puntoplossingen.

Datagedreven DGI

Bij fact-based DGI zijn hard en hart met elkaar in balans. Op basis van de harde feiten zet je een zachte verandering in. Net zoals bij andere bedrijfsdoelstellingen moet je ook voor DGI je strategie op orde hebben, nadenken over governance, veranderkundig begeleiden, de prestatiedialoog aangaan en dashboards inrichten.

Ga voor méér DGI

Nieuwsgierig naar hoe je kunt sturen op DGI? En hoe je DGI fact-based maakt? Meld je kosteloos aan voor de iPoort ‘Navigeren naar een diverse en inclusieve organisatie’ en loop boordevol waardevolle handvatten weer naar buiten.

Meer informatie over deze bijeenkomst

Gerelateerd nieuws