Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Isala ziekenhuis en SPIE gaan langdurige samenwerking aan in telefonie en private mobiele netwerken

7 feb 2024

Het Isala ziekenhuis heeft een langdurige samenwerkingsovereenkomst getekend met BTG-Partner SPIE voor de optimalisatie van telefonie en de implementatie van een Private Mobiel Netwerk op alle Isala-locaties. In het kader van dit project zal SPIE de bestaande telefonie-omgeving van Isala migreren naar een toekomstbestendig unified communications platform.

Isala Zwolle is een topklinisch ziekenhuis met hoofdvestiging in Zwolle en nog vier locaties in Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. Het is het grootste niet-academische ziekenhuis in Nederland.

Een cruciaal aspect van het project is het hergebruik van bestaande licenties en hardware van het huidige telefonieplatform om efficiëntie te bevorderen. Het geïmplementeerde telefonieplatform zal worden uitgerold op verschillende locaties van Isala, wat resulteert in een volledig redundant telefonieplatform.

SPIE zal ook het huidige private GSM-netwerk (pGSM) op de locaties vervangen door een modern en toekomstbestendig Private LTE-netwerk. Dit hoogwaardige eigen mobiele netwerk biedt mogelijkheden voor een soepele overgang naar 5G-technologie.

Voor Isala is de combinatie van telefoniebereikbaarheid en het private mobiele netwerk van essentieel belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. In missie-kritieke omgevingen zoals een ziekenhuis, waar hoge beschikbaarheid en kwaliteit van netwerken cruciaal zijn, zal SPIE verantwoordelijk zijn voor service en onderhoud na implementatie.

De samenwerking tussen Isala en SPIE gaat verder dan technische implementaties. SPIE zal Isala betrekken bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van telefonie en private mobiele netwerken die relevant kunnen zijn voor de doelstellingen en ambities van Isala.

De ondertekening van deze samenwerking benadrukt de inzet van beide partijen voor het waarborgen van hoogwaardige communicatie-infrastructuur in de gezondheidszorg, wat uiteindelijk zal bijdragen aan de verbetering van de patiëntenzorg en operationele efficiëntie.

Gerelateerd nieuws