Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Jeroen Dijsselbloem geïnstalleerd als burgemeester van Eindhoven

15 sep 2022

Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is geïnstalleerd als burgemeester van Eindhoven. Dijsselbloem volgt John Jorritsma (VVD) op, die na zes jaar zijn functie neerlegt. BTG is verheugd over de komst van Dijsselbloem naar Eindhoven en wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie.

De nieuwe burgemeester is een geboren Eindhovenaar, die een groot deel van zijn jeugd in de stad woonde. Dijselbloem was vanaf 2012 minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep, het overlegorgaan van de ministers van Financiën van de Eurolanden. In beide functies was Dijsselbloem vijf jaar actief. Ook was hij vanaf 2000 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Eerder is Dijsselbloem ook woordvoerder geweest op het gebied van onder andere belastingen, migratie en integratie, onderwijs en jeugdzorg.

Nieuwe elan
Met Jeroen Dijsselbloem aan het roer krijgt de innovatiegedreven stad en regio nieuwe elan. “Dijsselbloem neemt een schat aan ervaring en deskundigheid mee, zowel publiek, privaat als bij de overheid (nationaal en internationaal). Als dé branchevereniging voor ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers wil BTG – Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers samen met onze Leden & Partners gesprekken aangaan met de ondernemers uit Eindhoven en de regio. BTG Building bridges in a connected Society”, zegt Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services. “Namens Bestuur en Directie BTG feliciteer ik Jeroen Dijsselbloem dan ook met zijn benoeming en wens ik hem veel succes in zijn nieuwe functie!”

Dijsselbloem sprak onlangs nog op het BTG event in Grand Hotel Huis ter Duin. De oud-minister en nieuwe burgemeester van Eindhoven ging in een keynote onder meer in op zijn rol als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Daarnaast schetsten Dijsselbloem diverse voorbeelden in het kader van digitale veiligheid, waarover de Onderzoeksraad voor Veiligheid uitgebreid heeft gerapporteerd. Bewustwording en het bewaken van goede procedures rondom digitale veiligheid zijn volgens Dijsselbloem van essentieel belang, maar redelijk onderontwikkeld. Op dit vlak is dan ook nog veel werk te doen, concludeerde Dijsselbloem in zijn keynote.

Gerelateerd nieuws