Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Jubileumboek over vier jaar Do IoT Fieldlab uitgereikt tijdens ‘5G Works’ event

28 sep 2023

Gisteren organiseerden BTG en Do IoT Fieldlab het networking event ‘5G Works’. De bezoekers werden via presentaties, een infomarkt en live demo’s met ondernemers, wetenschappers en studenten bijgepraat over de tastbare resultaten met 5G-experimenten, die de afgelopen jaren in het Fieldlab zijn uitgevoerd. Een van de hoogtepunten van de middag was de overhandiging van het jubileumboek ‘Celebrating 4 years of Do IoT Fieldlab’, met daarin een terugblik op vier jaar Do IoT Fieldlab en een vooruitblik naar de toekomst.

De afgelopen vier jaar zijn op het terrein in Delft eigen, private 5G-faciliteiten geïnstalleerd, die wetenschappers, ondernemers en overheidsorganisaties de mogelijkheid bieden om samen te experimenteren. Deze nieuwste generatie communicatietechnologie is zo nieuw en onbekend, dat verkenning in een levensechte fieldlab-setting waardevol is gebleken om toekomstige toepassingen voor te bereiden. Het boek staat vol met informatie over de verschillende projecten, evenementen en use cases binnen het Do IoT Fieldlab.

Fernando Kuipers, hoogleraar Internet Science aan de TU Delft, heeft deze wetenschappelijke samenwerking op het gebied van IoT geïnitieerd. Om deze kennis nuttig te maken voor de samenleving, stelde hij zich een fieldlab voor, waar wetenschappelijk onderzoek, diepgaande expertise en praktische productontwikkeling samenkomen.

Samen met Lenneke de Voogd, innovatie manager bij de TU Delft stond hij aan de wieg van het innovatiecentrum, dat in oktober 2019 van start ging. BTG is vanaf de start als kennispartner betrokken geweest bij het Do IoT Fieldlab. Petra Claessen, Voorzitter van BTG, de branchevereniging voor IT-en communicatietechnologie en Boardmember van BTG Holding: “De kennis en kunde die de afgelopen vier jaar bij het Do IoT Fieldlab is ontwikkeld, is indrukwekkend. Zo hebben de bezoekers van het event gisteren ook kunnen ervaren. Het is goed om te zien dat we klaar zijn om 5G met alle mogelijkheden goed uit te rollen, zeker als de 3,5 GHz band beschikbaar komt. Als BTG zijn we er trots op, vrijwel vanaf de start betrokken te zijn geweest bij dit initiatief waar wetenschap, onderwijs, eindgebruikers, solution partners en overheid de krachten bundelen. Er is een stevige basis gelegd voor toekomstig onderzoek en ontwikkeling. Wij blijven actief met het versnellen van de ontwikkeling van toekomstige producten en diensten die tegemoetkomen aan de behoeften van de samenleving. Dit alles sluit volledig aan bij onze filosofie; BTG Building Bridges in a digital society!”

Gerelateerd nieuws