Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Keuze Britse overheid over Huawei kost BT circa 600 miljoen euro

31 jan 2020

De beslissing van de Britse overheid om de betrokkenheid van Huawei bij netwerken in het VK te beperken, kost BT volgens CEO Philip Jansen naar verwachting zo’n 600 miljoen euro in de komende vijf jaar. De rol van Huawei wordt echter gelimiteerd tot 35 procent in de radio-apparatuur.

BT gebruikt apparatuur van Huawei binnen de mobiele infrastructuur en, in mindere mate, in diens glasvezelnetwerk. Het grootste deel van de kosten vloeit voort uit het verwijderen van de 4G-kit. Eerder deze week gaf het VK exploitanten toestemming om Huawei-apparatuur in hun 5G-netwerken te gebruiken.

Volgens Jansen is het merendeel van de kosten ‘front-loaded’, waarschijnlijk gespreid over de komende drie jaar. Hij voegt eraan toe dat de rol van Huawei buitengewoon nuttig was. Hoewel er nog vragen zijn over het beleid van de overheid, kan BT volgens Jansen snel doorgaan met het uitbreiden van het 5G-netwerk van EE. Het bedrijf is de volledige impact van het besluit van de overheid nog steeds aan het onderzoeken. De CEO meent ten slotte dat BT de herbalancering van het netwerk, waar het bedrijf al mee bezig was, moet gaan versnellen.

Gerelateerd nieuws