Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Koning & Hartman Telecom heet voortaan Axians

5 jan 2022

BTG-partner Koning & Hartman Telecom is per 1 januari 2022 actief onder de naam Axians, het ICT-merk van VINCI Energies. De telecomexpertise die is toegevoegd aan het portfolio van Axians geeft meerwaarde in de diensten en oplossingen die Axians biedt op het gebied van connectiviteit als onderdeel van de digitale transformatie.

Axians groeit met deze samenvoeging naar zo’n 1.350 medewerkers in Nederland. Het bedrijf verbreedt en versterkt haar aanbod van diensten, waarbij met name de convergentie tussen telecomcommunicatie en IT-technologieën zorgt voor een divers en specialistisch aanbod van end-to-end connectiviteit. Het gaat hierbij onder andere om private LTE, private 5G, DAS en Portofonie.

Communicatie in vitale sectoren
De oorsprong van Koning & Hartman gaat meer dan 120 jaar terug waarin zij zorgt voor communicatiesystemen in vitale sectoren met een portfolio rondom Communicatie, Wireless Connectivity en Dealing & Control. De dienstverlening breidt zich uit in de richting van nieuwe generatie netwerken voor een betrouwbare en hoogwaardige overdracht van spraak, data en audiovisuele content. Het aanbod wordt de komende jaren volledig omgezet in diensten.

“Klanten vertrouwen op een nauwe samenwerking; zo zocht T-Mobile een stabiele en innovatieve partner voor de komende jaren, die de kwaliteit kan waarborgen en tevens over de kennis en middelen beschikt om te helpen innoveren. In ons hebben ze die partner gevonden en nu ontstaat, door de samenvoeging met de overige portfolio onderdelen van Axians, een breed netwerk aan expertise in het telecom en IT landschap. Zo bundelen wij de innovatiekracht en daarmee de ontwikkeling van nieuwe gezamenlijke diensten. Dat doen we zowel in connectiviteit als in aansluitende diensten zoals datacenters, Internet of Things of data- en analytics”, aldus Bart Selten, Director bij Axians.

“De toevoeging van telecom expertise leidt voor Axians tot een nog sterker aanbod in connectiviteit, een breder portfolio betekent dan we klanten nog beter kunnen ondersteunen met hun digitalisering onderweg naar een flexibele digitale organisatie.

De medewerkers van Koning & Hartman Telecom gaan per direct verder onder de vlag van Axians, het Industrie portfolio blijft opereren onder de naam Koning & Hartman”, aldus Selten.

“BTG feliciteert de genoemde partijen en Solution Partners van BTG van harte met deze hechte samenwerking. Vanuit het eco-systeemdenken, vullen ze elkaar aan en versterken ze de portfolio op het vlak van Telecom. Connectiviteit pur sang en we zien uit naar de resultaten”, aldus Petra Claessen , CEO BTG & BTG-Services (voorheen TGG-Services).

Gerelateerd nieuws