Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

KPN biedt Central Firewall bij Secure Networking toepassing

7 jun 2020

KPN voegt Central Firewall toe aan zijn netwerkpropositie Secure Networking. Het beheerde beveiligingsplatform biedt bescherming tegen de meest recente cyberdreigingen, meldt KPN.

Cybercriminelen worden steeds creatiever bij het verzinnen van manieren om toegang te krijgen tot bedrijfsmiddelen, waardoor de veiligheid en de continuïteit van bedrijven in gevaar komen. De dreiging van cybercriminaliteit neemt volgens KPN toe, doordat ze bekende en onbekende kwetsbaarheden misbruiken of medewerkers misleiden met geavanceerde malware en phishing.

Veilige centrale verbinding

Central Firewall zorgt voor een extra veilige centrale verbinding tussen het bedrijfsnetwerk en het internet, voor zowel inkomend als uitgaand netwerkverkeer. Central Firewall houdt aanvallen tegen en geeft inzicht in actuele bedreigingen. KPN neemt het beheer op zich, bewaakt de prestaties en houdt de oplossing up-to-date. Central Firewall wordt onderdeel van Secure Networking, een geïntegreerd aanbod van KPN met netwerkdiensten voor de grootzakelijke markt.

Werknemers werken in toenemende mate op meerdere locaties, wat zorgt voor een enorme groei en toename in de complexiteit van het netwerkverkeer. Met Central Firewall ondersteunt KPN deze complexiteit. Indien noodzakelijk kunnen leveranciers, klanten en partners ook veilig inloggen op het bedrijfsnetwerk, aldus KPN. Central Firewall waarborgt de privacy en bedrijfscontinuïteit, doordat het risico op datalekken en de daaruit voortvloeiende reputatieschade geminimaliseerd worden. De dienst draait altijd in het netwerk van KPN.

Minder kans op uitval

“Het toevoegen van Central Firewall aan Secure Networking stelt ons in staat om een volledig geïntegreerde oplossing te bieden aan klanten die vandaag de dag nóg hogere eisen stellen aan hun netwerk”, aldus Marcel van Oirschot, directeur KPN Security. “We doen dit bovendien vanuit een veilig datacenter van KPN in Nederland. Door de kans op uitval van systemen te verkleinen dragen we bij aan de continuïteit van hun business.”

Secure Networking maakt onderdeel uit van Smart Combinations, slimme combinaties van netwerk-, ICT- en securitydiensten die KPN vorig jaar introduceerde voor grootzakelijke klanten. Ze werken naadloos met elkaar samen, voldoen aan de laatste product- en security-standaarden en zijn eenvoudig te beheren en gebruiken. Naast Secure Networking (voor een betrouwbaar en veilig netwerk) maakt Cloud Communications (optimale bereikbaarheid voor organisaties en medewerkers) deel uit van Smart Combinations.

Gerelateerd nieuws