Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

KPN Security maakt sprekers bekend voor NLSecure[ID]

4 jan 2022

KPN Security organiseert van 25 tot en met 27 januari 2022 voor de vierde keer NLSecure[ID], een event voor de Nederlandse securitycommunity. Meer dan twintig topsprekers delen hun expertise met het publiek. In verband met de coronamaatregelen vindt NLSecure[ID] volledig online plaats.

Samenwerking is essentieel om de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten. Met NLSecure[ID] brengt KPN Security de Nederlandse securitycommunity samen. Dit driedaagse evenement biedt securityexperts de gelegenheid om hun kennis te delen. De online variant van NLSecure[ID] bestaat uit een dagelijkse liveshow met onder meer twee boeiende live talks en een uitgebreid on-demandprogramma.

Sprekers
Aan deze editie werken onder anderen de volgende experts mee:

  • Oscar Koeroo is sinds augustus 2021 de overkoepelende Chief Information Security Officer van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als ‘Concern CISO’ definieert hij de informatiebeveiligingsstrategie, inclusief het hieruit voortvloeiende beleid.
  • Donny Maasland is de Chief Technology Officer van ESET Nederland. Hij is verantwoordelijk voor het technisch verbeteren en doorontwikkelen van ESET’s technologische oplossingen en diensten. Daarnaast is Maasland de eigenaar van Unauthorized Access.
  • Daniël Verlaan is journalist en de auteur van het boek ‘Ik weet je wachtwoord’. Zijn talk gaat over de datadiefstal bij de GGD, waarbij gegevens van honderden mensen onbevoegd zijn ingezien en mogelijk verkocht. Onderzoek van Verlaan bracht dit aan het licht.
  • Dimitri van Zantvliet Rozemeijer ging in augustus 2021 aan de slag als Chief Information Security Officer van de Nederlandse Spoorwegen. Hij houdt zich onder meer bezig met uitdagingen op het gebied van IT, OT, IoT en AI en met Europese infrastructuurprojecten.
  • Mark Snel is als Chief Information Security Officer & Head of Cyber Security verantwoordelijk voor de securitystrategie van Signify (voorheen Philips Lighting). Snel heeft ruim 20 jaar ervaring met informatiebeveiliging, eerst als technisch engineer en later in diverse managementfuncties.

Gevarieerd programma
Het programma van NLSecure[ID] is zeer divers. Van ethische hackers tot CISO’s: de presentaties spreken een breed security-minded publiek aan. Sommige talks zijn gericht op een managementdoelgroep (Green Track), andere meer op een technische doelgroep (Black Track). Tijdens deze editie ligt de focus op drie verschillende thema’s:

  • Identity of Things
  • Ransomware: what’s next?
  • Veilig hybride werken

Security, let’s talk about it!
Het motto van NLSecure[ID] is ‘Security, let’s talk about it!’. Daarom zijn alle sessies te volgen via een speciaal ontwikkeld online platform dat interactie mogelijk maakt. Deelnemers kunnen hier ook terecht voor andere informatieve securitycontent en een speciaal Partnerplein. Daarnaast organiseert KPN Security een grote online hackwedstrijd: een Capture the Flag Challenge.

“De dreiging van cybercriminaliteit is nu groter dan ooit”, zegt Erno Doorenspleet, Vice President Security Strategy bij KPN Security. “Alleen als we samenwerken, kunnen we Nederland weerbaarder maken tegen digitale verstoringen. Het is cruciaal dat Nederlandse IT- en securityprofessionals ook in coronatijd kennis blijven uitwisselen en nieuwe inzichten opdoen. Evenementen als NLSecure[ID] hebben dan ook een essentiële functie.”

Deelname is gratis
KPN Security ziet het als een belangrijke service om heel Nederland te informeren over de laatste securityontwikkelingen. Daarom is NLSecure[ID] voor iedereen gratis.

U kunt zich aanmelden via deze link. Benieuwd naar de overige sprekers? Houd dan de eventpagina in de gaten.

Gerelateerd nieuws