Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

KPN Security organiseert online hackwedstrijd

23 dec 2021

KPN Security, onderdeel van BTG-partner KPN, organiseert op 27 januari 2022 een online Capture the Flag Challenge. Deze hackwedstrijd is onderdeel van het driedaagse securityevenement NLSecure[ID]. In verband met de coronamaatregelen vindt NLSecure[ID] dit keer volledig online plaats op 25, 26 en 27 januari 2022.

Een Capture the Flag (CTF) Challenge is een wedstrijd waarin de deelnemers een fictieve organisatie proberen te hacken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een lab met een realistische bedrijfsomgeving. Deze omgeving bevat kwetsbaarheden op verschillende niveaus. Door de kwetsbaarheden te exploiteren verdienen de teams punten. Het team met de meeste punten wint de Challenge.

Creativiteit en probleemoplossend vermogen
Een CTF Challenge draait zeker niet alleen om technische vaardigheden, maar ook om creativiteit en probleemoplossend vermogen. De kwetsbaarheden variëren van eenvoudig tot complex. Daarmee is de wedstrijd leuk en uitdagend voor zowel ervaren experts als beginners. Een portie securitykennis en hackingskills zijn natuurlijk wel zo handig.

De CTF Challenge is een vast onderdeel van NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity. Vanwege de coronamaatregelen is een grootschalig fysiek evenement in januari helaas niet haalbaar. Daarom heeft KPN Security Secured by Design gevraagd een online variant van de CTF Challenge te ontwikkelen. De communicatie tussen de organisatie en de deelnemers verloopt via het platform van Secured by Design. Denk hierbij aan het uitgeven van VPN-verbindingen en (technische) instructies.

Digitale weerbaarheid vergroten
Michael Tong Sang, Senior ICT Security Consultant bij Secured By Design, is blij dat de CTF Challenge alsnog doorgang kan vinden. “De dreiging van cybercriminaliteit is in coronatijd alleen maar toegenomen. Juist nu is het belangrijk dat ethische hackers hun technische vaardigheden aanscherpen en nieuwe kennis opdoen. Dit vergroot de digitale weerbaarheid van Nederland.”

Een team mag maximaal bestaan uit vijf personen. In totaal kunnen er 125 mensen meedoen aan de CTF Challenge. “De afgelopen jaren zaten we binnen no-time vol, dus wees er snel bij”, zegt Tong Sang. Deelnemers kunnen zich hier aanmelden.

Gerelateerd nieuws