Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

KPN steunt online studentenbibliotheek en cybersecurity-trainingsplatform financieel

26 apr 2023

BTG-partner KPN investeert via zijn investeringsfonds in twee bedrijven die actief zijn op het gebied van educatieve contentdiensten en cybersecurity-scenariotrainingen. Het gaat om Perlego en RangeForce. Beide bedrijven kunnen een aanvulling vormen voor het aanbod van KPN aan zijn klanten.

Perlego wil onderwijs voor iedereen beschikbaar maken en wordt vanwege het ‘all-you-can-read’ model vaak de Spotify voor academisch materiaal genoemd. Het bedrijf biedt een online abonnementsservice voor educatieve content en geeft via zijn platform toegang tot meer dan 1.000.000 studieboeken van een groot aantal uitgevers. Het abonnementsmodel van Perlego is gericht op studenten – direct (B2C) of indirect via universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs (B2B2C).

Cybervaardigheden verbeteren
RangeForce biedt een ontwikkelplatform dat gericht is op het verbeteren van cybervaardigheden voor individuen en teams. Een unieke combinatie waarmee bedrijven hun securityteams kunnen beoordelen en zowel individuele leertrajecten als teamoefeningen kunnen aanbieden om cybersecuritytalent bij te scholen. De modules en oefeningen worden voortdurend bijgewerkt om een breed scala aan relevante onderwerpen en tools aan te bieden. KPN wil RangeForce als hulpmiddel aanbieden aan zowel KPN-medewerkers als voor de (grotere) zakelijke klanten van KPN.

“KPN’s investeringsfonds investeert in veelbelovende startups en scaleups met strategische relevantie voor KPN. “We ondersteunen de groei van de betreffende bedrijven maar versterken ook de innovatiekracht van KPN,” vertelt Hans Söhngen, Managing Director KPN Ventures. “We helpen de ontwikkeling van innovatieve producten en toepassingen van startups te versnellen waardoor de klanten van KPN en de maatschappij nog sneller kunnen profiteren van nuttige innovaties en slimme productoplossingen.”

Gerelateerd nieuws