Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

KPN zet koper in 2023 ‘uit’ in glasvezelgebieden

24 feb 2020

KPN zal het kopernetwerk begin 2023 uitzetten op alle adressen waar glasvezel ligt. Het gaat om ongeveer 2,4 miljoen adressen. Klanten op deze adressen die het kopernetwerk nog gebruiken, kunnen door hun provider worden omgezet naar glasvezel. In enkele proefgebieden wordt het kopernetwerk al eerder uitgezet.

KPN rolt dit moment in ruim 70 gebieden glasvezel uit. Tot eind 2021 komen er circa 1 miljoen nieuwe aangesloten adressen bij. KPN zal het kopernetwerk ook buiten gebruik stellen in de gebieden waar zowel koper als glas ligt.

Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer en lid van de Raad van Bestuur van KPN, denkt dat glasvezel nodig is als samenleving te profiteren van digitalisering. “Daarom leggen we als bedrijf op grote schaal glasvezel aan en zullen we in gebieden waar glasvezel en koper liggen op termijn dit laatste netwerk uitzetten en de dienstverlening via een volledige glasvezelverbinding leveren.”

Gerelateerd nieuws