Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Lalaland winnaar Philips Innovation Award 2020

19 mei 2020

Studentenstart-up Lalaland is de winnaar van de Innovator League. Lalaland gebruikt neural networks voor het creëren van kunstmatige paspoppen en biedt hiermee e-commerce veel verschillende visuele paspoppen gebaseerd op leeftijd, maat en etniciteit.

De winnaar van de Rough Diamond League is Syntho dat het verhelpen van het privacy dilemma als doel heeft. Ze maken gebruik van synthetische data gegenereerd via hun op deep-learning gebaseerde Syntho Engine.

De winnaar van de Innovator League ontvangt een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. De Rough Diamond winnaar gaat met een prijs ter waarde van 10.000 euro naar huis. Tijdens de finale van de 15e editie was founder Simone Brummelhuis van het Borski Fund aanwezig om te spreken over gendergelijkheid en eerlijke kansen in bedrijven.

Wereld verbeteren

De acht finalisten willen op hun eigen manier de wereld verbeteren. Ze zijn hierin geholpen door het Business Panel en de Partners van de Philips Innovation Award, die de deelnemers van constructieve feedback hebben voorzien. Mede door deze feedback en coaching zijn alle deelnemers in de afgelopen periode enorm gegroeid.

Uitzendingen RTL Z

Deze 15e editie vond dit jaar niet plaats in Theater Rotterdam zoals voorgaande jaren, maar in een nieuw jasje, live vanuit studio 4 in Hilversum. Door het coronavirus is de finale geheel virtueel gemaakt met behulp van Augmented Reality (AR)- technologie. Op maandag 25 mei (9.15 uur), dinsdag 26 mei (17.45 uur) en donderdag 28 mei (16.15 uur) wordt een 10 minuten durende compilatie van de finale uitgezonden op RTL Z.

Gerelateerd nieuws