Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Loogisch en MCS gaan samenwerking aan rondom Private LTE en Managed IoT

26 jan 2021

Loogisch en MCS leveren samen al geruime tijd private netwerken aan onder andere gebouwbeheerders en klanten in de zorgsector. De partners intensiveren dit partnerschap door strategisch samen te werken, met als doel meer klanten de mogelijkheden te laten ervaren van IoT-oplossingen en private netwerken.

De digitale revolutie is een tijd geleden al ingezet. Inmiddels zien veel organisaties in dat zij niet achter kunnen blijven met het slimmer en veiliger maken van processen. Door de huidige technologische ontwikkelingen wordt het hen makkelijker gemaakt om te starten met IoT. Zo worden niet alleen gebouwen en werkplekken gedigitaliseerd, maar worden ook steeds meer ‘dingen’ slim gemaakt en verbonden met internet. Dit kan bijvoorbeeld via 4G (LTE), 5G of via LPWAN (LoRa/NB-IoT).

Draadloze netwerken zijn daarnaast onmisbaar voor primaire processen. Private LTE kan zowel spraak als data ontsluiten over één netwerk, zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen. Bedrijfskritische processen kunnen hierdoor veilig over een afgeschermd en futureproof (5G ready) netwerk lopen dat voorziet in zowel de communicatie- als verbindingsbehoefte.

Strategisch partnership
Met hun nieuwe strategische partnership spelen Loogisch en MCS hierop in. Het partnerschap omvat twee onderdelen. De focus voor Loogisch Communicatie ligt op Private GSM (2G) en Private LTE (4G)-netwerken. Voor Loogisch Beveiliging en Domotica ligt de focus op veilige IoT-oplossingen met Elsys sensoren voor bijvoorbeeld CO2-monitoring. Deze oplossingen sluiten aan op de domotica-oplossingen van Loogisch voor slimme werk-, zorg- en woonomgevingen.

Met deze samenwerking bouwt Loogisch verder aan haar uitgebreide dienstverlening van complexe netwerktechnologie. Voor MCS is het een belangrijke stap voorwaarts om hun bereik als Managed IoT-expert verder uit te breiden met bijvoorbeeld het implementeren van Private LoRa- en Private LTE netwerken. Met dit partnership combineren Loogisch en MCS hun specialistische vak- en sectorkennis. Zo kunnen zij organisaties die IoT willen implementeren in hun (core) business nog beter van dienst.

Gerelateerd nieuws