Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

MCS bundelt krachten rondom Private LTE

16 sep 2021

MCS bundelt krachten met partners op het gebied van Private LTE. MCS en partners gaan samen Private LTE (4G) netwerken voor zorg- en bedrijfskritische processen ontwikkelen.

Voor MCS is het een belangrijke stap voorwaarts om haar sterke positie als Private netwerk-expert in deze sector verder uit te bouwen. De basis voor samenwerking is een gedeelde visie op loT-innovaties die van grote invloed (gaan) zijn op de zorgsector. MCS richt zich onder meer op organisaties die hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit.

Datacommunicatie van hoge kwaliteit
Draadloze netwerken zijn onmisbaar voor primaire processen. Waar deze netwerken voorheen alleen werden gebruikt voor de mobiele bereikbaarheid van medewerkers, biedt Private LTE ook de mogelijkheid om data te ontsluiten via het netwerk. Hierdoor kan gebruik worden gemaakt van onder andere slimme sensoren, zorg apps en track & trace mogelijkheden. Het is van belang dat deze bedrijfskritische processen over een afgeschermd en veilig netwerk lopen. Een Private LTE netwerk voldoet aan deze hoge eisen en is daarnaast schaalbaar en futureproof (5G ready).

Een Private LTE (4G) oplossing werkt hetzelfde als de publieke 4G netwerken, maar bouwt een volledig afgeschermd privé netwerk in een gebouw. Bedrijfscontinuïteit is hierdoor altijd gegarandeerd. Organisaties bepalen zelf wie toegang heeft tot het netwerk en zijn volledig onafhankelijk van de publieke netwerken. Organisaties blijven ook bereikbaar indien het publieke 4G netwerk niet meer functioneert. Een Private LTE netwerk verstuurt spraak en data met 4G-snelheid over het netwerk.

Gerelateerd nieuws