Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

MCS lanceert Private Connect LoRa

17 nov 2020

MCS lanceert Private Connect LoRa as a service. Dit is een eigen Private LoRa netwerk voor organisaties die laagdrempelig met Internet of Things (IoT) oplossingen aan de slag willen. Het Private LoRa netwerk is ontwikkeld door Kerlink, één van de negen LoRaWAN experts die lid zijn van de LoRa Alliance.

Het Private LoRa netwerk is volledig afgeschermd. Gebruikers bepalen zelf wie toegang heeft tot het netwerk. De netwerkdekking is ingericht op de wensen en de actuele situatie van de klant. Het aantal Gateways wordt berekend op basis van het gewenste bereik, spreiding en capaciteit.

Private LoRa netwerk as a service
MCS biedt de oplossing aan voor een vast bedrag per maand. Het maandbedrag wordt per gateway berekend, en niet per sensor. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid grote hoeveelheden sensoren met het netwerk te verbinden. MCS neemt het beheer van de techniek, beschikbaarheid en capaciteit voor rekening. De draadloze low power technologie en lange levensduur van de batterijen maakt de netwerkoplossing duurzaam.

Bas Piek, commercieel directeur MCS Benelux: “Wij zien een enorme toename in de vraag hoe digitalisering de 1,5 meter maatschappij invulling kan geven. Wij maken een belangrijk deel van deze digitalisering, het netwerk component, eenvoudig door het als managed dienst te leveren. Je hoeft alleen nog maar het type sensoren te kiezen om je data te verzamelen en wij ontsluiten deze data naar een toepassing naar keuze. Heb je geen applicatie om de data analyse te doen, of alarmering te zetten, dan leveren wij deze ook. Onze partners kunnen met deze oplossing hun klanten eenvoudig voorzien van de nieuwste digitale techniek en hiermee actuele problemen eenvoudig en veilig oplossen.”

Nieuwe inzichten
Met sensoren kan onder meer data worden verzameld over bijvoorbeeld CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, bewegingen en geluidsniveaus. De analyses van deze data leidt tot nieuwe inzichten om kantoor en schoolgebouwen in te richten en te managen conform de nieuwste regelgeving en bedrijfsprocessen efficiënter en duurzamer in te richten. Een Private LoRa netwerk is onder meer geschikt voor Smart Building, Smart Farming, Smart Parking en Smart Industry toepassingen, meldt Piek.

Een Private LoRa netwerk is niet alleen weggelegd voor grote organisaties. Ook het SMB en MKB kunnen met een Private LoRa netwerk klantproblemen oplossen, zoals de aanwezigheid van mensen en werknemers en het effect hiervan op de 1,5 meter afstand-regels. Daarbij biedt het hen ook de mogelijkheid om verschillende bedrijfsdoelen te vervullen, zoals het reduceren van kosten, verhogen van productiviteit, verbeteren van klanttevredenheid en het behalen van een concurrentievoorsprong.

Gerelateerd nieuws