Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Microsoft gaat wereldwijd Teams en Office apart aanbieden

2 apr 2024

Microsoft gaat zijn Teams-platform wereldwijd scheiden van de Office-suite als reactie op het voortdurende antitrustonderzoek vanuit de Europese Commissie.Het afgelopen jaar startte de Europese Commissie een onderzoek naar de zakelijke praktijken van Microsoft om te beoordelen of de technologiegigant zijn marktdominantie op oneerlijke wijze gebruikte door Teams te integreren met zijn Office-softwarepakket. Het onderzoek werd gestart vanwege beweringen dat deze bundelingsstrategie Microsoft een oneerlijk voordeel opleverde ten opzichte van zijn rivalen.Om deze zorgen weg te nemen, heeft Microsoft al vanaf 1 oktober 2023 maatregelen geïmplementeerd om Teams te onderscheiden van zijn Microsoft 365- en Office 365-suites, specifiek voor de Europese Unie en Zwitserland.

De Europese Commissie reageerde positief op het besluit en benadrukte het belang van het verlenen van meer flexibiliteit aan multinationale ondernemingen bij hun aankoopkeuzes in verschillende regio’s. Teams heeft een enorme populariteit gekend, vooral tijdens de COVID-19-pandemie, toen werken op afstand wijdverspreid werd.

Het onderzoek van de Europese Commissie werd ingegeven door een klacht die in juli 2020 werd ingediend door Slack, een in de VS gevestigde startup en concurrent van Teams, dat inmiddels is overgenomen door Salesforce.

Er waren ook zorgen over de beperkingen van de interoperabiliteit met concurrerende producten, wat leidde tot een nader onderzoek van de zakelijke praktijken van Microsoft.

Een vertegenwoordiger van Microsoft benadrukte de toewijding van het bedrijf aan het verstrekken van duidelijke informatie aan klanten. “Om duidelijkheid voor onze klanten te garanderen, breiden we de maatregelen die we vorig jaar hebben geïmplementeerd uit om Teams van M365 en O365 in de Europese Economische Ruimte en Zwitserland te scheiden naar klanten over de hele wereld”, verklaarden ze deze week.

Gerelateerd nieuws