Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Mobile World Congress 2020 gaat definitief niet door

12 feb 2020

Het Mobile World Congress in Barcelona gaat niet door, zo meldt de organisatie GSMA. Dit uit angst voor het coronavirus. De beurs zou van 24 tot en met 27 februari in Barcelona plaatsvinden en ruim 100.000 bezoekers uit de hele wereld trekken. Eerder vandaag werd gemeld dat vrijdag een besluit zou worden genomen over het wel of niet doorgaan. De Spaanse krant El Pais meldde eerder dat organisator GSMA een spoedoverleg hield waarop uiteindelijk is besloten dat de beurs niet doorgaat.

Na Amazon, Cisco, Ericsson, Intel, LG, NTT, Nvidia, Royole en Sony gaven de laatste dagen ook AT&T, Facebook, HMD Global, MediaTek en Sprie Telekom, Vodafone, BT en Orange aan niet aanwezig te zijn op het MWC.

BTG was als partner verbonden aan het Holland Paviljoen en betreurt deze beslissing. Petra Claessen, Directeur BTG/TGG: “Wij wensen al onze partners en betrokken partijen veel succes met de afwikkeling. Wij zijn met onze partners in gesprek om hetgeen gepresenteerd zou worden in Barcelona, nu in Nederland te laten zien en we ontmoeten de deelnemers uit Nederland graag bij een van onze bijeenkomsten.” Vanmorgen heeft Danny Frietman in een interview op BNR uitgelegd wat de impact is van deze beslissing, klik hier om het interview terug te luisteren.

Eerder werd bekend dat reizigers uit de Chinese Hubai provincie niet welkom zouden zijn. Ook kondigde GSMA aan temperatuurmetingen te zullen uitvoeren. Maar nu is er een definitieve streep door een van de grootste ICT events van Europa gezet.

Organisator GSMA meldt: “Met inachtneming van de veilige en gezonde omgeving in Barcelona en het gastland heeft de GSMA MWC Barcelona 2020 geannuleerd omdat de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van coronavirus, reisproblemen en andere omstandigheden het voor de GSMA onmogelijk maken om het evenement te houden. De Host City-partijen respecteren en begrijpen deze beslissing. De GSMA en de Host City Parties blijven samenwerken en ondersteunen elkaar voor MWC Barcelona 2021 en toekomstige edities. Onze sympathieën zijn op dit moment met de getroffenen in China en over de hele wereld. Verdere updates van de GSMA staan op onze website en zijn te vinden op www.mwcbarcelona.com.”

Gerelateerd nieuws