Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Multi-operator indoor dekking bij het Amare Theater in Den Haag

3 jan 2023

BinnenBereik gaat bij Amare Den Haag de multi-operator indoor dekking realiseren voor alle telecomproviders. Dit betekent dat iedereen binnenkort overal binnen het gebouw is voorzien van goed mobiel bereik.

Amare Den Haag
In het hart van Den Haag, aan het Spuiplein, vind je Amare. Amare is het nieuwe huis voor cultuur educatie, events en ontmoeting aan het Spuiplein.

Een splinternieuw cultuurhuis en tevens het onderkomen van vier gerenommeerde organisaties: Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en het voormalige Zuiderstrandtheater.

Duurzaam gebouwd
Amare is sinds 3 maart 2022, BREEAM-NL gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het duurzaamheidscertificaat is goed nagedacht over onder andere het energie- en waterverbruik, materialisatie, welzijn van de gebruikers en de omgeving. Concreet kun je bij Amare denken aan de geplaatste LED-verlichting, zonnepanelen (+/- 4.000 m2), koudeopslag in de bodem en hemelwater voor het doorspoelen van de toiletten. De uitstekende isolatie in het pand is voornamelijk te danken aan de toepassing van HR+++ glas. Dit glas bevat meerdere coatinglagen waarmee de warmte binnen wordt gehouden en de kou buiten.

Steeds meer behoefte aan multi-operator indoor dekking
HR+++ glas wordt steeds vaker toegepast bij nieuwbouw en herontwikkeling, omdat het zorgt voor betere isolatie. Helaas heeft het ook nadelige effecten. Zo kan HR+++ glas ervoor zorgen dat er geen signaal van de netwerken van telecomproviders meer binnenkomt. Het mobiele bereik binnen neemt daardoor af of valt zelfs helemaal weg. Normaal bellen via het ‘buiten-netwerk’ is niet meer vanzelfsprekend. Multi-operator indoordekking is hier een oplossing voor, dat wil zeggen, dekking van alle Nederlandse telecomproviders in het pand.

Bron foto: BinnenBereik

“Het is op dit moment op veel plekken in het pand onmogelijk om contact te maken met het mobiele netwerk, onafhankelijk van welke telecomprovider je gebruikt. Dit is zeer frustrerend voor de bewoners van het pand maar ook voor de vele bezoekers”, aldus Sander den Heijer, Programma manager bij Amare. “We hebben daarom gezocht naar een partner die ons kon helpen om dit probleem op te lossen. Zodoende zijn we uitgekomen bij BinnenBereik. Het contact met BinnenBereik is vanaf het eerste moment goed geweest en het is een partij die goed luistert naar de behoefte van de klant”.

Indoor mobiele dekking as-a-service
BinnenBereik biedt indoor mobiele netwerkdekking as-a-service. Het ontwerp van het indoornetwerk wordt afgestemd met alle telecomproviders. Na goedkeuring zorgt BinnenBereik ervoor dat alles conform afspraak met de klant en de telecomproviders wordt geïnstalleerd, geactiveerd en opgeleverd. BinnenBereik zal na oplevering het netwerk voor een periode van 10 jaar beheren. De klant is op deze manier volledig ontzorgd voor alles wat te maken heeft met mobiel bellen in het pand. “We zijn ontzettend blij met deze ontzorging omdat we geen rekening hadden gehouden met de aanleg van een indoor netwerk en daar dan ook geen potje voor hadden gereserveerd”, aldus Sander den Heijer.

Iedereen in het gebouw heeft straks optimaal mobiel bereik, ongeacht de gekozen provider. Dankzij de indoor mobiele netwerkdekking as-a-service van BinnenBereik maakt het nu niet meer uit welke simkaart in gebruik is: mobiel bellen en internetten is bij Amare Den Haag vanaf eind 2022 goed geborgd én voor iedereen beschikbaar.

Gerelateerd nieuws