Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

NAVO veroordeelt cyberaanvallen op ziekenhuizen, gezondheidsdiensten en onderzoeksinstituten

6 jun 2020

Instellingen als ziekenhuizen, gezondheidsdiensten en onderzoeksinstituten zijn doelwit van cyberaanvallen. De NAVO veroordeelt de aanvallen en wijst op de cruciale rol die de organisaties spelen in de bestrijding van het coronavirus.

Dit meldt het politieke bestuursorgaan van de NAVO de Noord-Atlantische Raad in een verklaring. De militaire alliantie kondigt aan alle beschikbare middelen te willen inzetten om de aanvallers af te schrikken. “Deze betreurenswaardige aanvallen brengen de levens van burgers in gevaar in een tijd dat deze kritieke sectoren juist het hardst nodig zijn”, aldus de NAVO.

De Noord-Atlantische Raad wijst erop dat een aanval op een lidstaat kan worden gezien als een aanval op de volledige NAVO. “Internationaal recht is van toepassing in cyberspace en moet worden gerespecteerd”, aldus de NAVO.

Gerelateerd nieuws