Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Nederland maakt 6GHz-frequentie beschikbaar voor Wifi 6E

21 dec 2021

De Nederlandse overheid stelt de 6GHz-frequentie beschikbaar voor Wifi 6E. Concreet gaat het hierbij om frequentieruimte tussen de 5945 tot 6425 MHz. Dit spectrum is gereserveerd voor mobiele communicatie, apparatuur voor de korte afstand en breedbanddata-transmissieapparatuur.

Met de stap voldoet Nederland aan regels van de Europese Commissie rondom het gebruik van deze frequentie. Wifi 6E werkt met kanalen tot een breedte van 160MHz. Twee van deze 160MHz-kanalen passen bij de 5GHz-frequentie in het beschikbare spectrum. Bij Wifi 6E zijn er drie extra kanalen beschikbaar. Wifi 6E is een uitbreiding van de Wifi 6-standaard.

Petra Claessen, CEO BTG/TGG: Snelle draadloze communicatie is van groot belang voor bedrijven en hun medewerkers. Niet alleen op kantoor, maar ook in thuiswerkomgevingen. Wifi 6e draagt hieraan bij door hogere datasnelheden mogelijk te maken. Met de technologie wordt de 6GHz-band toegevoegd aan de 2,4 en 5 GHz-band. Een belangrijke ontwikkeling waar BTG dan ook verheugd over is.

Gerelateerd nieuws