Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Nederland twaalfde op wereldranglijst digitale kwaliteit van leven

14 sep 2023

Nederland staat momenteel wereldwijd op de twaalfde plaats als het gaat om de digitale kwaliteit van het leven. Dat is zes plekken lager dan vorig jaar. Zo blijkt uit de jaarlijkse Digital Quality of Life index van beveiliger Surfshark. De index bestudeert de ‘digital wellbeing’ van burgers in 121 landen. De top drie wordt gevormd door Frankrijk, Finland en Denemarken. De landen in Europa zijn in ieder geval koplopers in de index.

De 2023 DQL Index (vijfde editie) biedt een uniek perspectief op de digitale levenskwaliteit van een land aan de hand van vijf pijlers: betaalbaarheid van internet, kwaliteit van internet, elektronische infrastructuur, elektronische veiligheid en elektronische overheid. Nederland het best op e-infrastructuur met een vierde plek. Internet is in Nederland vrij duur. Qua betaalbaarheid van internet staat Nederland op plek 38s.

Op de andere drie pijlers scoort Nederland als volgt:
– e-overheid, plaats 10
– Op e-veiligheid plaats 16
– Op kwaliteit van het internet 18

Volgens het onderzoek heeft Vast internet in ons land een gemiddelde snelheid van 204 Mbps. Singapore heeft met 300 Mbps het snelste vaste internet ter wereld. Bij ons ligt mobiel internet gemiddeld op 125 Mbps. Dat tegenover het snelste mobiele internet ter wereld, dat in de Verenigde Arabische Emiraten beschikbaar is.(310 Mbps).

In de algehele index loopt Nederland achter op buurland Duitsland (4), maar voor op België (21ste). Over het geheel genomen zijn de Europese landen toonaangevend in de wereld als het gaat om digitale kwaliteit van leven. Nederland valt in Europa net buiten de top tien.

Gerelateerd nieuws