Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Nederlandse ambassadeur in Spanje Roel Nieuwenkamp: Nederlanders zijn innovatief

7 mrt 2023

Nederlanders zijn een innovatief volk dat geen genoegen neemt met de bestaande situatie. Dat stelt Roel Nieuwenkamp, de Nederlandse ambassadeur in Spanje. De redactie van Dutch IT Channel ging in gesprek met de ambassadeur.

“Nederlanders zijn kritische denkers die de bestaande systemen willen aanvechten en verbeteren”, zegt Nieuwenkamp. “Dit zorgt voor veel innovativiteit en veel banen.” Nieuwenhuis gaat ook in op de rol die hij als ambassadeur kan spelen. “We helpen Nederlandse bedrijven met zakendoen in Spanje door ze in contact te brengen met autoriteiten en andere bedrijven. Zo hebben we vorige week hier in Barcelona een superconnectors-event gehad, dat voor verschillende start-ups weer nieuwe ingangen in de markt heeft opgeleverd.”

Groei faciliteren
Petra Claessen, Vice-voorzitter BTG en boardmember BTG Service: “Nederlandse bedrijf zijn op uiteenlopende vlakken zeer innovatief. Zowel de Nederlandse economie als arbeidsmarkt profiteert hiervan. Het is dan ook van groot belang innovatieve bedrijven goed te ondersteunen, zodat zij optimaal kunnen groeien. Onder meer het leggen van contacten is hiervoor van belang. Denk echter ook aan het faciliteren van de groei en ontwikkeling van start-ups. Het superconnectors-event op het MWC 2023 Barcelona bood hiervoor volop gelegenheid.”

Gerelateerd nieuws