Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Nederlandse missie Smart City beurs Barcelona start in Almere en Floriade

27 okt 2021

Op woensdag 27 oktober vindt de kick-off plaats van de Nederlandse missie naar de grootste Smart City beurs in Europa, die tussen 16 en 18 november in Barcelona plaatsvindt. Deze missie is georganiseerd door de RvO (Rijksdienst voor Ondernemers), de NBSO en een kopgroep van steden uit Nederland, waaronder Almere.

Tijdens de smart city expo beurs wordt Nederland vertegenwoordigd op een paviljoen en aan de hand van thema’s ingedeeld. De organisatie van dit paviljoen is in handen van de BTG, in nauwe samenwerking met Amsterdam Smart City en de Future City Foundation.

Thema’s
De volgende thema’s komen aan bod:

  • Duurzame bouw en energie: dinsdagochtend en woensdagochtend
  • Slimme en groene mobiliteit: dinsdagmiddag
  • Digitale infrastructuur en veiligheid: woensdagmiddag
  • Startup pitch event ‘Smart Solutions for the SDG’s’: donderdagochtend
  • Tijdens de kick-off zullen de trackleads in gesprek gaan met alle deelnemers over de kansen van deze missie.

Deelnemende bedrijven uit het MKB ICT cluster van Almere zijn: Red Data, Pixelthis, Dare-IT, Nalta, Innofactory, ROC Flevoland, MCA en Ultimum. Burgemeester Weerwind en wethouder Dortmans zijn missieleider van de groep van 120 deelnemers uit Nederland.

De Almeerse deelname is programmatisch en inhoudelijk vormgegeven door Danny Frietman, kwartiermaker Economie in nauwe samenwerking met Brian Benjamin, Programma Manager Digitale Stad Almere.

Interessante kansen
Petra Claessen, CEO BTG/TGG: “Smart City biedt interessante kansen voor zowel gemeenten als bedrijven. Onder meer op het gebied van duurzaamheid, energie, digitale infrastructuur en veiligheid. BTG is dan ook verheugd in nauwe samenwerking met Amsterdam Smart City en de Future City Foundation het Nederlandse paviljoen op de grootste Smart City beurs van Europa te verzorgen.”

Gerelateerd nieuws