Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

NEG Group gaat op in Circular IT Group

12 okt 2022

NEG Group, bestaande uit NEG-ITSolutions, CTC IT Solutions, iUsed, Digital Deploy en stichting ITdonations, wordt onderdeel van de Circular IT Group. Deze organisatie is ontstaan uit de fusie van BTG-partner Aliter Networks en Maxicom IT Distribution.

NEG is gespecialiseerd in device lifecycle management en circulaire IT-oplossingen voor werkplek devices van (middel-)grote bedrijven. Samen met Circular IT Group gaat de NEG Group zich in de komende jaren richten op het versnellen van haar groei door het uitbreiden van de propositie en het bijdragen aan een circulaire economie.

Levenscyclus van hardware verlengen
Naast het leveren, implementeren en managen van zowel nieuwe als jong gebruikte werkplekapparatuur, optimaliseert en verlengt NEG de levenscyclus van deze hardware en verwerkt het bedrijf de devices na afschrijving. Het bedrijf verzorgt hierbij de logistiek, gegarandeerde veilige dataverwijdering, waardering van de restwaarde en recycling. NEG maakt met haar services het volledige circulaire proces inzichtelijk, toegankelijk en voordelig.
Circulariteit

NEG levert zowel nieuwe als jong gebruikte werkplekapparatuur met garantie. Het bedrijf biedt klanten ook de mogelijkheid tot het complete lifecycle management beheer van devices. Met haar Device-as-a-Service (DaaS) oplossing en slimme Lifecycle Management software krijgen organisaties inzicht en controle over de complete levenscyclus van hun devices. Zo kunnen organisaties voldoen aan hun compliancevoorwaarden met het oog op informatiebeveiliging en een bijdrage leveren aan hun duurzaamheidprogramma’s. De combinatie met Circular IT Group vergroot de toegang tot refurbished devices voor NEG. Circular IT Group wil klanten op termijn een volledig portfolio aan circulaire oplossingen bieden met ruime service en garantie.

‘Meer bijdragen aan een duurzame wereld’
Gerard Aldus, oprichter NEG: “Sinds 1993 bouwen we met de NEG Group aan oplossingen voor Device Lifecycle Management. Nu kunnen wij onze DaaS propositie versterken met het aanbod refurbished IT-apparatuur van de Circular IT Group. Zo kunnen wij nog meer bijdragen aan een duurzame wereld.“

Jean-Pierre Verhoeven, CEO Circular IT Group: “We zien enorm veel kansen in de samenwerking tussen NEG Group en de Circular IT Group. De dienstverlening is complementair, wat in de combinatie veel toegevoegde waarde biedt. Gezamenlijk zijn NEG en de Circular IT Group een top-5 Europese speler op het gebied van Circulaire IT, met veel ambitie voor de toekomst.”

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: “Circulariteit is een belangrijk onderwerp als het gaat om het verduurzamen van het bedrijfsleven. Het gebruik van gebruikte werkplekapparatuur en het correct verwerken van devices na hun afschrijving staat daarbij centraal. Met de overname van NEG Group versterkt Circular IT Group haar propositie op dit vlak. BTG feliciteert beide partijen dan ook met deze mooie overname!”

Gerelateerd nieuws