Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.
BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:
NL Tech Week 2024: Innovatie, inspiratie en samenwerking
13 sep 2024
De NL Tech Week 2024, in het teken van ‘Building Tech for Society’, bracht gedurende de afgelopen drie dagen de meest innovatieve bedrijven, instellingen en sprekers samen. Deze week vol technologische ontdekkingen bood inzicht in baanbrekende innovaties op het gebied van satellietcommunicatie, AI, cybersecurity, en duurzame digitalisering. Met sessies verspreid over verschillende locaties en topdeskundigen uit het bedrijfsleven, overheid en onderwijs, zette de NL Tech Week een inspirerend pad uit naar een duurzame en digitale toekomst.
Petra Claessen, voorzitter BTG: “De NL Tech Week toont opnieuw de enorme innovatiekracht van onze sector en onderstreept het belang van samenwerking tussen technologie, digitalisering en de diverse sectoren. Alleen door samen te werken, kunnen we Nederland’s toppositie wereldwijd behouden, het onderwijs beter laten aansluiten op de praktijk en innovatie versnellen. Ik wil onze partners uit de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven hartelijk danken voor hun inzet en bijdrage aan het succes van deze week.”
Dinsdag 10 september – Duurzame digitalisering en AI in het onderwijs
De officiële opening vond plaats in Almere bij de Green Innovation Hub, waar Petra Claessen (CEO BTG), wethouder Maaike Veeningen en tech-entrepreneur Danny Frietman de aftrap gaven. Samen met sprekers als Geert-Jan Put en Karen van Krevel – van der Zanden werd er gesproken over de rol van technologie in duurzame digitalisering.
De middag werd vervolgd in Hogeschool InHolland in Amsterdam, waar AI-expert John Meulemans sprak over AI in het onderwijs. In workshops maakten bezoekers kennis met AI-gegenereerde nieuwsberichten en VR-technologie, en werd een waardecheque van 5.000 euro uitgereikt aan Digiquest, een tech-evenement georganiseerd door InHolland.
Woensdag 11 september – Innovatie rond smart society en ruimtevaarttechnologie
De dag begon in Eindhoven bij VDL Mast Solutions, waar duurzame en slimme oplossingen centraal stonden. Een van de highlights was de slimme lantaarnpaal die ook als laadpaal fungeert.
In de middag bracht de NL Tech Week een bezoek aan ESA ESTEC in Noordwijk. Hier gaven experts van ESA ons inzicht in de toekomst van ruimtevaarttechnologie en de rol van Europa op dit gebied. Van het NL Space Ecosystem tot het strategische AI-plan van ESA en de ontwikkeling van de Galileo-satellietvloot; innovatie stond centraal.
Donderdag 12 september – Cybersecurity en connectiviteit bij AIVD en Airbus
Op de laatste dag stond een exclusief bezoek aan Airbus Public Safety & Security in Oegstgeest gepland. Na een rondleiding over de productielocatie, waar lanceerstructuren voor de Ariane-6 raket worden gebouwd, gaf Airbus een inkijk in hun visie op security in satellietcommunicatie en kritische breedbandcommunicatie via Agnet McX.
In de middag werd de week afgesloten in bij de Titaan Den Haag met een indrukwekkende sessie over AI en cybersecurity. Keynote spreker Bas Dunnebier (AIVD) deelde zijn inzichten over de inzet van technologie zoals AI en quantum computing om de nationale veiligheid te versterken. Samen met experts zoals Joris den Bruinen en wethouder Saskia Bruines, werden de uitdagingen en kansen van digitale infrastructuur en cybersecurity besproken.
De week werd feestelijk afgesloten met een netwerkborrel, waar Petra Claessen en Danny Frietman de hoogtepunten van deze inspirerende week samenvatten.
NL Tech Week 2024 was een ware inspiratiebron voor iedereen die betrokken is bij de toekomst van technologie en innovatie. Met een focus op samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs, werd een belangrijke stap gezet richting een duurzame digitale samenleving. Op naar de derde editie in september 2025!