Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Noord-Brabant als eerste gecertificeerd voor BIO en ISO27001

20 feb 2020

De provincie Noord-Brabant heeft zich als eerste overheidsorganisatie in Nederland gecertificeerd voor de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de ISO 27001. Daarmee voldoet de provincie aan de norm die de Nederlandse overheid in 2019 heeft vastgesteld. De provincie heeft dit mede bereikt door gebruik van de Strict Control Cockpit.

In 2020 moeten alle overheidsorganisaties hun eerste verantwoording kunnen afleggen in de mate waaraan zij voldoen aan de BIO, de nieuwe norm voor overheidsorganisaties. Deze norm bepaalt hoe de overheidslagen moeten omgaan met hun informatiebeveiliging. Tevens zorgt de norm voor onderlinge eenheid tussen de verschillende lagen.

Tijdsbesparing

De provincie Noord-Brabant heeft voor de certificering voor de BIO en ISO 27001-norm gebruik gemaakt van de Strict Control Cockpit. De software van consultancyfirma Strict helpt organisaties om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

De Control Cockpit heeft de provincie een tijdsbesparing opgeleverd van 6 tot 12 maanden waardoor al voor 2020 kon worden voldaan aan de norm. Daarnaast houdt Noord-Brabant met de software meer grip op de informatiebeveiliging. Zo kunnen ambtenaren van de provincie nu tijdig zien waar maatregelen moeten worden genomen en kunnen ze zich in de toekomst makkelijk her-certificeren voor de BIO en de ISO27001.

 

Gerelateerd nieuws